Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Terugboeking zakkendragershuisje Delfshaven naar OBR

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Zakkendragershuisje Delfshaven

(18-12) Het College van B. en W. heeft besloten het zakkendragershuisje in Delfshaven, dat in beheer is van het Historisch Museum Rotterdam tegen boekwaarde terug te boeken naar het OBR. Het OBR zal voor het pand een invulling zoeken die bijdraagt aan de toeristisch-recreatieve aantrekkelijkheid van Historisch Delfshaven en die recht doet aan het historisch karakter van het pand. In het zakkendragershuisje is sinds 1971 een tingieterij gevestigd. Omdat de huidige tingieter met pensioen gaat en voor continuering van de tingieterij tenminste twee formatieplaatsen nodig zijn, waarvoor de kosten worden begroot op 72.600,- (fl. 160.000,- ), wordt de tingieterij beindigd. Het College is van mening dat het in stand houden van de tingieterij niet tot de kerntaken van een gemeentelijk museum behoort. Ook vanuit toeristisch-recreatief oogpunt is behoud van de tingieterij niet noodzakelijk.
Directeur OBR moet bij de bepaling van de nieuwe bestemming van het Zakkendragershuisje wel rekening houden met de door de raad bij de begrotingsbehandeling aangenomen motie Geluk. In deze motie wordt aan het College gevraagd te kijken of het mogelijk is hier een ander oud ambacht te laten uitoefenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie