Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bestemmingsplan de Parade Bergen op Zoom definitief

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bergen op Zoom


Bestemmingsplan de Parade definitief

Vandaag, 18 december 2001, is de uitspraak bekend geworden van de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij heeft het verzoek van de heren Bosters en Mijsbergen, om het bestemmingsplan 'de Parade' te schorsen, afgewezen. De reden hiervoor is dat hij van mening is dat beiden niet ontvankelijk zijn in hun beroep. De heer Mijsbergen is niet ontvankelijk omdat hij een ongemotiveerde zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad en de heer Bosters is niet ontvankelijk omdat niet hij, maar zijn echtgenote formeel eigenaar is van het pand Kerkstraat 14 en hij niet namens zijn echtgenote een bedenking heeft ingediend bij gedeputeerde staten en beroep bij de afdeling bestuursrechtspraak.

De uitspraak van de Raad van State betekent dat de aanvragen om bouwvergunning die passen in het bestemmingsplan 'de Parade' nu kunnen worden gehonoreerd en dat de gemeente echt verder kan met het plan, met uitzondering van een klein gedeelte van het Zuivelplein. Over dat gedeelte is het verzoek van Weterings Beheer BV om het bestemmingsplan te schorsen gehonoreerd, maar voor uitsluitend een klein gedeelte van het Zuivelplein, namelijk het gedeelte waar een glazen gebouw komt. De Voorzitter vindt over het geschorste gedeelte dat er onvoldoende rekening is gehouden met de belangen van Weterings Beheer BV, de eigenaar van het pand 'de Waag'.
Van de kant van de gemeente zal worden bezien of aan de bezwaren van Weterings Beheer BV alsnog tegemoet kan worden gekomen.

"Eindelijk", zegt wethouder Janssen, "we hebben hier jaren op gewacht. Nu kunnen we de binnenstad een echte impuls geven en doorgaan met het Paradeplan. Natuurlijk is het jammer van het gedeelte van de Zuivelstraat, maar ik denk dat dat bezwaar uiteindelijk toch in goed overleg kan worden opgelost."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie