Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Copernicus lamgelegd door communautaire tegenstellingen

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Bron: Nieuw-Vlaamse Alliantie
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

Copernicus lamgelegd door communautaire tegenstellingen (19/12/01)

Gisteren keurde het parlement van de Franse gemeenschap unaniem een motie van belangenconflict goed tegen het federaal wetsontwerp inzake het taalgebruik in bestuurszaken. Hierdoor wordt de behandeling van het betrokken wetsontwerp opgeschort en wordt de Copernicushervorming getorpedeerd door de Franstalige meerderheidspartijen. Dit zwaar incident illustreert nogmaals dat de samenhang binnen de federale coalitie tussen Vlamingen en Walen volledig zoek is. De coalitie staat op barsten door de permanente communautaire tegenstellingen.

De Franstalige meerderheidspartijen wensen te allen prijze te verhinderen dat er wordt getornd aan de dominante positie van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie