Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fase I van Axxes Business Park in handen van Leasinvest

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 20/12/2001

Leasinvest Real Estate - Fase I van Axxes Business Park in handen van Leasinvest Real Estate

Fase I van Axxes Business Park in handen van Leasinvest Real Estate

Vastgoedbevak verwerft opnieuw 2 gebouwen in bedrijvenpark Gentse periferie Waarde globale vastgoedportefeuille nagenoeg EUR 225 miljoen

Brussel, 19 december 2001 Vastgoedbevak Leasinvest Real Estate (Euronext: LEAS) heeft opnieuw 2 recente, volledig verhuurde kantoorgebouwen (D1 en D2) in het Axxes 51-003 Business Park in Merelbeke bij Gent verworven. Leasinvest Real Estate verwerft de gebouwen van Apollo Development N.V. Door deze transactie wordt Leasinvest nagenoeg volledig eigenaar met uitzondering van het gelijkvloers van gebouw D1 - van de eerste fase van dit bedrijvenpark.

Met de transactie is een bedrag gemoeid van EUR 10,18 miljoen waarvan EUR 5,5 miljoen werd ingebracht in natura en het restant werd betaald in cash. Leasinvest Real Estate investeerde in totaal EUR 41,4 miljoen in het Axxes Business Park. Dit vertegenwoordigt 18,4% van de totale vastgoedportefeuille. Dankzij de verwerving van deze 2 gebouwen stijgt de waarde van de vastgoedportefeuille naar EUR 224,8 miljoen wat de kaap van EUR 250 miljoen opnieuw een stap dichterbij brengt.

Het jaarlijks huurinkomen van de beide gebouwen bedraagt EUR 793.800,28 wat een globaal huurrrendement oplevert van 7,79%. Dit ligt hoger dan de gemiddelde huuryield van de bevakportefeuille en leidt bijgevolg tot een hoger gemiddeld rendement. De meeste huurcontracten van deze twee gebouwen zijn afgesloten voor een langere termijn. De contracten op korte termijn zijn gedekt door een langetermijnhuurgarantie.

Gebouw D1 met uitsluiting van het gelijkvoers - werd aangekocht voor EUR 4.676.766,68. Het gebouw heeft een oppervlakte van 2.670 m2 aan kantoorruimte en een parking met 80 plaatsen. Het gebouw is verhuurd aan The E-Corporation (filiaal van Alcatel). De jaarlijkse huurinkomsten bedragen EUR 374.141,33.

Gebouw D2 wordt door Apollo Development N.V. ingebracht in de bevak voor een waarde van EUR 5.507.361,30. Het gebouw heeft een oppervlakte van 3.226 m2 aan kantoorruimte, 554 m2 aan archiefruimte en een parking met 103 plaatsen. Huurders van het gebouw zijn KBC, BDO (accountantskantoor), Bekaert en Belgium International Travel. De jaarlijkse huurinkomsten bedragen EUR 419.658,95.

Het Axxes Business Park is zeer goed gelegen, nabij de afrit Merelbeke op de E40 Brussel/Gent. Leasinvest Real Estate is nu eigenaar van de 7 gebouwen uit de eerste fase van dit bedrijvenpark. De 7 gebouwen werden respectievelijk verworven in november 2000 (aankoop gebouw D3), juni 2001 (inbreng gebouwen D4 en D5), oktober 2001 (aankoop gebouwen D6 en D7) en nu dus de gebouwen D1 en D2.

Jean-Louis Appelmans, Afgevaardigd Bestuurder van Leasinvest Real Estate Management, de zaakvoeder van de vastgoedbevak, verklaart de verwerving als volgt: «Onze bevak blijft investeren in kwalitatief hoogstaande gebouwen met solide huurders in bedrijvenparken in de driehoek Brussel/Antwerpen/Gent, met het oog op een gestage verbetering van onze financiële kerncijfers zoals duration en gemiddelde ouderdom. Het feit dat we nu eigenaar zijn van nagenoeg de volledige eerste fase van dit bedrijvenpark maakt dat we deze site nog beter en efficiënter kunnen beheren.»

Over Leasinvest Real Estate

Leasinvest Real Estate (NextPrime Euronext, code LEAS) is een vastgoedbevak die voornamelijk investeert in bedrijvenparken in België. De bevak belegt in kwalitatief hoogstaande kantoorgebouwen en semi-industriële units bij voorkeur gelegen in de periferie van de grote Belgische agglomeraties, meer specifiek in de driehoek Brussel/Gent/Antwerpen.

De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt EUR 224,8 miljoen. De bevak heeft 49 gebouwen in portefeuille, met een oppervlakte van meer dan 170.000 m2, gelegen op 12 verschillende locaties.

Tot de belangrijkste units van de vastgoedbevak behoren o.a. het Riverside Business Park (12 gebouwen) in Anderlecht, Extensa Square (2 gebouwen) in Evere, het Brixton Business Park (7 gebouwen) in Zaventem en het Axxes Business Park (7 gebouwen) in Merelbeke.

Bron: Leasinvest Real Estate Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie