Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzamelactie vuurwerkafval en oude kerstbomen in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-12-17: Inzamelactie vuurwerkafval en oude kerstbomen

Ook dit jaar wordt Hagenaars gevraagd zelf hun vuurwerkafval op te ruimen na de Oud- en Nieuwviering. Nieuw dit jaar is dat de actie ook geldt voor oude kerstbomen. Wie op 2, 3, 4 of 5 januari een volle zak met vuurwerkafval of een oude kerstboom inlevert op één van de 12 inleverpunten, krijgt een bon van McDonalds voor een gratis MacShake, McChicken of Big Mac, én een loterijlot. De loterij, met als hoofdprijs een 2-daagse busreis naar Euro Disney, wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Het is de vijfde keer dat McDonalds en Stadsbeheer deze actie gezamenlijk houden.

Aftrap

De vuurwerk- en kerstboominzamelactie gaat woensdag 19 december van start op de Archipelschool in Scheveningen. De officiële aftrap is in handen van wethouder Wilbert Stolte (leefbaarheid en milieu) en clown Ronald McDonald. Aansluitend wordt de actie onder de aandacht gebracht met driehoeksborden, affiches, gratis ansichtkaarten en de website www.denhaag.nl/oud&nieuw.

Speciale afvalzakken

Voor het opruimen van het vuurwerkafval zijn speciale afvalzakken beschikbaar. Deze worden vanaf woensdag 19 december uitgedeeld onder leerlingen van basisscholen. Vanaf maandag 24 december zijn de actiezakken tijdens openingstijden af te halen bij onder meer de stadsdeelkantoren en bij bewonersorganisaties. Ook vuurwerkverkopers zullen de zak verspreiden.

Inleveren

De volle zakken met vuurwerkafval en de oude kerstbomen kunnen worden ingeleverd van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 januari, tussen 12.00 uur en 17.00 uur, op de volgende inleverpunten:

Loosduinen: Arnold Spoelplein;

Escamp: Leywegplein;

Centrum: Anna Blamanplein;

Segbroek: Laan van Eijk en Duinen (tussen de Mient en de Loosduinseweg);

Scheveningen: Haringkade (ter hoogte van de Stuurmanstraat);

Haagse Hout: Stuyvesantplein;

Laak: Jonckbloetplein;

Leidschenveen: Madeliefveld (bij de Albert Heijn);

Ypenburg: Laan van Hoornwijk (bij de C1000).

Inleveren kan ook bij de 3 milieudepots. Dit kan van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 januari, van 08.30 tot 16.00 uur, en op zaterdag 5 januari van 12.00 tot 16.00 uur. De milieudepots zijn te vinden op de volgende adressen:

Vissershavenstraat 2;

De Werf 36;

Plutostraat 1.

Men kan de speciale afvalzakken, maar ook gewone vuilniszakken gebruiken voor het vuurwerkafval. De vuilniszakken en oude kerstbomen kunnen NIET worden ingeleverd bij vestigingen van de McDonalds.

Loterij

In de loterij zijn allerlei leuke prijzen te winnen, waaronder de hoofdprijs: een 2-daagse busreis naar Euro Disney. In de week van 21 tot en met 25 januari worden de winnende lotnummers getrokken en aansluitend bekendgemaakt bij de stadsdeelkantoren, de milieudepots, de Haagse McDonalds vestigingen, in enkele regionale (dag)bladen en op de website www.denhaag.nl/oud&nieuw .

Wie meer wil weten over de vuurwerk- en kerstboominzamelactie kan een kijkje nemen op de website www.denhaag.nl/oud&nieuw of bellen met het ContactCentrum, telefoon (070) 353 3000.

17 december 2001

last update: 17 december 2001 ;pag.: 10075; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie