Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Analyse van Tilburgse wijk Gesworen Hoek

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

19-12-2001
Wijkanalyse Gesworen Hoek

Op 17 december heeft het College van B&W ingestemd met de wijkanalyse van de Gesworen Hoek. In de wijkanalyse is een aantal aandachtspunten naar voren gekomen, die samen met bewoners en organisatie in de wijk verder uitgewerkt zullen worden in een wijkplan.

Aanleiding voor wijkanalyse
De Gesworen Hoek heeft nogal het imago van een wijk met een sociaal-economische achterstand. Maar is dit ook werkelijk zo? Omdat een samenhangend inzicht in de situatie en problematiek van de Gesworen Hoek ontbrak, is een wijkanalyse opgesteld.

Agenda voor de toekomst
Uit de wijkanalyse is gebleken dat de Gesworen Hoek in het algemeen niet achter ligt op het Tilburgs gemiddelde. In vergelijking met de rest van de Reeshof, zijn er in de Gesworen Hoek wél meer aandachtspunten. Deze punten zijn benoemd in de agenda voor de toekomst. De volgende punten krijgen de komende jaren voorrang:
· Aanpak van de problematiek bij de onderdoorgangen;
· Aanpak jongerenoverlast en verbetering communicatie tussen jong en oud;

· Verbeteren onderling contact wijkbewoners;
· Verminderen parkeeroverlast;

· Verbeteren beheer en onderhoud:

· Verbeteren voorzieningen jongeren;

· Verbeteren voorzieningen kinderen;

· Garanderen toekomst winkelcentrum Buurmalsenplein in relatie tot uitbreiding van de Heijhoef en nieuwbouw in Dalem-Zuid;
· Actieve benadering vanuit het polismodel naar bewoners in het kader van armoedebestrijding;

Verdere proces
In januari 2002 wordt de agenda voor de toekomst tijdens een bewonersavond besproken. Op basis daarvan zal aan de slag gegaan worden met het wijkplan, waarin maatregelen voor de genoemde aandachtspunten komen te staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie