Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nota 'Lekker wandelen en fietsen in Amsterdam' vastgesteld

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|
Lekker wandelen en fietsen in Amsterdam

Lekker wandelen en fietsen in Amsterdam

Het college van B&W heeft ingestemd met de vaststelling van de nota 'Lekker wandelen en fietsen in Amsterdam'. De nota beschrijft de mogelijkheden om het netwerk van recreatieve wandelroutes en fietsroutes in en om Amsterdam te verbeteren. De belangrijkste onderdelen van de nota zijn:

* De wensbeelden recreatieve hoofdfietsroutes en hoofdwandelroutes, waarin de gewenste situatie in 2010 wordt beschreven voor het netwerk van routes voor de recreatieve fietser en de lange-afstand-wandelaar. De recreatieve hoofdfietsroutes fungeren als bouwsteen voor de Hoofdgroenstructuur van het nieuwe Structuurplan Amsterdam. Voorbeelden van routes uit de wensbeelden zijn: de routes langs de Amstel, de zogenaamde 'laarzenpaden' over de dijken van de Broekermeerpolder, de Lutkemeerpolder en de Belmermeerpolder en de Christoffel Plantijnroute.
* Het actieplan, waarin de aanpak van ongeveer vijftig knelpunten in het netwerk wordt beschreven. Op basis hiervan kunnen bijdragen uit het Groenfonds worden gevraagd. Voorgestelde acties zijn onder andere de aanleg van een langzaam-verkeer-brug over de A2 tussen de Ouderkerkerplas en de Gaasperplas, een fietspad via de Noorder IJplas naar Zaandam en het pontje over de Nieuwe Meer.

De nota wordt op 19 december in de raadscommissie behandeld.

Stefan Rutte


---


-

© gemeente Amsterdam - 28-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie