Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Obelisk uitgeroepen tot de mooiste mast

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Obelisk uitgeroepen tot de mooiste mast

Obelisk uitgeroepen tot de mooiste mast

Staatssecretaris J.M. de Vries van Verkeer en Waterstaat heeft op het congres Mobiele Communicatie in Amsterdam de prijs uitgereikt voor de mooiste antennemast/ het best inpasbare antenne opstelpunt. Winnaar van deze ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door het Nationaal Antenneplatform, is .de Obelisk. van de Saxion Hogeschool uit Enschede.

Het Nationaal Antenneplatform verenigt marktpartijen, overheden en maatschappelijke organisaties en is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het Antenneplatform heeft studenten en scholieren gevraagd een realistisch, op grote schaal toepasbaar ontwerp te maken van een antennemast. De ontwerpen zijn beoordeeld op vormgeving, constructie, toepasbaarheid en milieuaspecten. De Obelisk scoorde het best op deze punten. De Obelisk is in vele opzichten het toonbeeld van eenvoud. Het is tevens een fraai, betaalbaar ontwerp en op grote schaal toepasbaar. De winnaar heeft een geldprijs ontvangen en het ontwerp zal mogelijk op grote schaal in praktijk worden gerealiseerd.

De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van de mobiele operators, netwerkbouwers en de overheid. Ook het Nederlands publiek mocht haar voorkeur kenbaar maken. Winnaars van de publieksprijs is het Juncus Filiformis van de Design Academy in Eindhoven. Op de site www.antennebureau.nl zijn de winnende ontwerpen en het juryrapport te vinden.

Voor de meeste Nederlanders vormen internet en mobiel bellen tegenwoordig een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks bestaan. Een goede telecommunicatie-infrastructuur is hierbij van groot belang. Het Nationaal Antennebeleid is ontwikkeld om de plaatsing van antennes goed te regelen. Hierbij wordt er op gelet dat de antennes zo goed mogelijk in het straatbeeld of landschap passen. De komende jaren zijn er duizenden extra antennes nodig om hoogwaardige en breedbandige mobiele communicatie mogelijk te maken.

Meer informatie:

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Irene van Nisselroij, 070 3516887 / 06 21502761

Nationaal Antennebureau 0900 - ANTENNE (0900 268 36 63) (euro 0,15 per minuut)

Een foto van de prijsuitreiking is opvraagbaar bij het ANP-Net

19 dec 01 10:11

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie