Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haagse demonstratie tegen nieuwe oorlog afgelast

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Haagse demonstratie op 22 december afgelast

De coördinatiegroep van het Haagse Platform tegen de Nieuwe Oorlog heeft op dinsdag 18 december, na een uitvoerige discussie, unaniem besloten om de geplande demonstratie op zaterdag 22 december af te blazen. Na onderzoek naar het draagvlak voor de demonstratie in de organisaties van de leden van de coördinatiegroep, bleek dat de opkomst niet aan de eerder uitgesproken verwachtingen zou voldoen. Bovendien blijkt in het hele land op dit moment de aandacht voor de oorlog in Afghanistan enigszins te verslappen. Gezien de verwachte geringe opkomst zou een demonstratie geen bijdrage leveren aan de doelstelling van het Platform om zoveel mogelijk Hagenaars te interesseren voor de noodzaak van tegenstand tegen de geweldsspiraal.
De toestemming van burgemeester Deetman om vier minuten voor de Amerikaanse ambassade te mogen demonstreren kan worden gezien als een succes. Na een lange periode van volledige afwijzing werd in ieder geval weer de mogelijkheid geboden om ook voor de Amerikaanse en Engelse ambassade te demonstreren. Van deze toestemming zullen we later op een beter tijdstip zeker gebruik maken.
De aanwezige leden van de coördinatiegroep (11x) zijn er echter stellig van overtuigd dat de acties tegen de nieuwe oorlog(en) doorgang moeten blijven vinden. Zij zien het als hun taak om de Haagse bevolking te (blijven) informeren over de achtergronden van de nieuwe oorlog(en). Mocht de westerse alliantie besluiten een nieuw land aan te vallen dan zal er onmiddellijk opgeroepen worden voor nieuwe demonstraties. De coördinatiegroep besloot om intussen te werken aan het organiseren van informatieve openbare bijeenkomsten (rol media, uithollen van het internationaal recht, aanvallen op democratische rechten, samenhang vraagstuk van vrede en veiligheid en de achterliggende economische belangen, globalisering en vluchtelingenstromen, etc). Het succes van de bijeenkomst op 10 december jl. toont aan dat deze aanpak kansen biedt op versterking en verbreding.
De coördinatiegroep zal, in overleg met het Haags Vredes Platform (HVP), begin januari een opzet maken voor een reeks van openbare bijeenkomsten in de stad. Dit voorstel kan dan midden januari aan de plenaire vergadering van het Haags Platform tegen de Nieuwe Oorlog worden voorgelegd.
Namens de coördinatiegroep,
Wil van der Klift

Het Haagse platform heeft een eigen mailing list, belangstellenden kunnen zichzelf abonneren

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie