Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging horecavergunningenbeleid gemeente Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Wijziging horecavergunningenbeleid Leidse- en Weteringbuurt en Raamstraat

Het college van B&W stemt in met het voorstel om de gunstenstopregeling horeca voor de Leidse- en Weteringbuurt en de Raamstaat (Jordaan) op te heffen.In de jaren zeventig heeft de gemeente deze regeling ingevoerd om uitbreiding van de horeca tegen te gaan. Inmiddels zijn voor deze gebieden bestemmingsplannen vastgesteld waarin uitbreiding van de horeca onmogelijk wordt gemaakt. Hiervoor moet wel het vergunningenbeleid worden aangepast aangezien het huidige beleid ingewikkeld is en door alle wijzigingen die in de loop der tijd zijn doorgevoerd, slecht kenbaar is.

De sluitingstijden sluiten niet aan bij de normale sluitingstijden uit de APV, wat tot een wirwar van uiteenlopende sluitingstijden in de buurt leidt. Dit heeft geleid tot het voorstel om het beleid aan te passen. De bestemmingsplannen staan uitbreiding van horeca niet toe en een lichtere categorie horeca mag niet worden veranderd in een zwaardere categorie. Het voorstel is voor inspraak voorgelegd aan de bewoners en horecabedrijven, Horeca Nederland, het Wijkcentrum d'Oude Stadt en buurtgroeperingen. Het college heeft kennis genomen van de 'Reacties op het Voorstel Vergunningenbeleid Leidse- en Weteringbuurt en Raamstraat'.

Behandeling in de raadscommissie is op 15 januari.

Cynthia Hendriks


© gemeente Amsterdam - 19-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie