Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerstuittocht hindert Nederlands verkeer niet

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 19 DECEMBER 2001

Kerstuittocht hindert verkeer bij ons niet

In heel Europa begint op vrijdag 21 december de kerstvakantie. Er gaan dan ongeveer 575.000 Nederlanders op vakantie. Zo'n 275.000 mensen houden hun vakantie in eigen land. De rest, circa 300.000 personen, viert Kerstmis in het buitenland. Daarvan zullen er 120.000 op wintersport gaan.

Oostenrijk is ook dit jaar weer nummer één voor de Nederlanders, gevolgd door Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië. Ongeveer 25.000 Nederlanders zoeken de zon op in Zuid-Europa.

De kerstuittocht zal vrijdag geen gevolgen hebben voor de verkeerssituatie op de Nederlandse wegen. De verwachting is dat het ook de rest van het lange kerstweekend rustig blijft het in Nederland.

Lange files
Sneeuwliefhebbers die met de auto naar de Alpen rijden zullen wel in lange files terechtkomen. De kans daarop is volgens de ANWB zaterdag het grootst. In het zuiden van Duitsland, West-Oostenrijk en in de Franse Alpen worden grote verkeersproblemen verwacht.

In Duitsland is de ringweg van München (A99) een knelpunt. Daarna zijn er waarschijnlijk lange files naar de wintersportplaatsen in het Oostenrijkse Vorarlberg, Tirol en het Salzburger Land.

Verkeerschaos
Frankrijk staat zaterdag een verkeerschaos te wachten op de wegen van Lyon naar de wintersportplaatsen in de Franse Alpen. Hou rekening met lange files naar en rond de plaatsen Albertville, Grenoble, Moûtiers en Le Bourg-d'Oisan.

Zwitserland en Italië krijgen volgens de ANWB ook te maken met veel wintersportverkeer. Dit kan vooral problemen geven bij de Zwitserse Gotthardtunnel. Deze tunnel wordt op 21 december heropend, zij het met de nodige veiligheidsmaatregelen. Deze zullen zeer waarschijnlijk leiden tot lange files. Verder wordt het druk bij de autotreinen en op de Italiaanse A22 tussen de Brenner grensovergang en Bolzano.

Sneeuwcondities
De sneeuwcondities die de wintersporter in de Alpen aantreft zijn goed. In het algemeen ligt er een prima sneeuwdek. Voor wintersporters heeft de ANWB sinds kort ook wintersport-nieuwsbrieven via e-mail. Deze nieuwsbrieven bevatten het laatste wintersportnieuws, informatie over Europese wintersportgebieden, tips, testen, actuele sneeuwhoogtes, aanbiedingen en een aantal wintersportlinks. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan nu op de vernieuwde website van de ANWB, www.anwb.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie