Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consumentenbond wil forse verlaging benzineprijs

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Consumentenbond
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Consumentenbond wil forse verlaging benzineprijs
18 december 2001

Consumenten voor miljarden benadeeld

Een korting van 10 eurocent op een liter benzine in heel 2002. Dat wil de Consumentenbond van de oliemaatschappijen. Dit is de reactie van de Bond op de vandaag bekend geworden uitkomsten van een onderzoek naar benzineprijzen door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Uit het onderzoek van de NMa blijkt dat de benzineprijs te hoog is gehouden waardoor de consument is benadeeld. Pomphouders en oliemaatschappijen hadden wel degelijk prijsafspraken waardoor de benzineprijzen voor consumenten jarenlang kunstmatig hoog zijn gehouden. Het gaat volgens de NMa om in totaal 3 miljard gulden in zes jaar.

De Consumentenbond ziet met de uitkomsten van het NMa-onderzoek zijn vermoedens bevestigd dat oliemaatschappijen jarenlang te hoge prijzen hebben gevoerd. De Consumentenbond heeft al in de zomer van 2000 de NMa gevraagd een onderzoek naar prijsafspraken in te stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie