Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland blij met kamerbrede steun voor 'plan Norder'

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

Provincie blij met kamerbrede steun voor 'plan Norder'

19-12-2001

Provincie blij met kamerbrede steun voor 'plan Norder'

De Provincie Zuid-Holland is verheugd over de steun die de Tweede Kamer vandaag heeft verleend aan het Plan Norder. Vrijwel unaniem heeft de kamer haar steun uitgesproken voor het starten van de tracémer-procedure voor de A4 Delft-Schiedam. In een motie wordt de regering gevraagd de procedure rond de A4 weer te starten waarbij de aanbevelingen van de stuurgroep Norder maatgevend zijn. Gedeputeerde Marnix Norder: ,,Dit is een prachtig moment. We hebben als regio een breed gedragen kwaliteitstoets ingezet. De brede steun in de kamer vind ik een groot compliment aan iedereen in dit proces."

Het plan Norder, naar de Zuid-Hollandse gedeputeerde, koppelt opgaven op het gebied van bereikbaarheid, herstructurering van het stedelijk gebied en kwaliteit van het landelijk gebied aan elkaar. Dit heeft geleid tot een integraal pakket van maatregelen voor het hele gebied. De maatschappelijke organisaties en de lokale en regionale overheden vinden dat dit pakket van maatregelen onverkort moet worden uitgevoerd als de A4 wordt aangelegd.

Op 18 oktober hebben genoemde organisaties het plan Norder aangeboden aan de minister van Verkeer en Waterstaat. De minister is enthousiast over de behaalde resultaten en heeft de Tweede Kamer om een heldere uitspraak gevraagd over het vervolgtraject

Het aannemen van de motie verschaft de regio duidelijkheid over de toekomst van Midden-Delfland en de A4 tussen Delft en Schiedam. De tracémer-procedure voor de aanleg van de A4 wordt gestart en er wordt een onlosmakelijke koppeling gelegd met het pakket van maatregelen.

Met het aannemen van de motie wordt de al 40 jaar durende impasse rond de A4 tussen Delft en Schiedam doorbroken. Gedeputeerde Marnix Norder: ,,Het komt er nu op aan om de kansen ook daadwerkelijk te benutten.''

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (buiten kantooruren via 06 53 484 062).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie