Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Meppel, woninginbraak
Werd gistermiddag tussen 14.00 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan de Donker Curtiusstraat. De 48-jarige bewoner ontdekte na thuiskomst de inbraak. Het is niet bekend hoe men is binnen gekomen. De bewoner mist sieraden. Schadebedrag onbekend.

Meppel, kaasdief betrapt
Werd gistermiddag een 17-jarige jongen uit Geeuwenbrug aangehouden. In een winkel aan het Vledder werd na het passeren van de kassa in zijn sporttas een kaas met een gewicht van ruim 13 kilogram aangetroffen die hij even tevoren uit een vitrine van die winkel had weggenomen en zonder te betalen mee uit de winkel nam. De kaas heeft een waarde van ruim fl. 220,-. Hij verklaarde de kaas van een vriend gekocht te hebben voor fl. 50,- en de eigenaar mocht de kaas voor hetzelfde bedrag wel overnemen. De jongen krijgt een proces-verbaal.

Assen, winkelkraak
Werd gisteravond de etalageruit van een modezaak aan de Weierspoort met een klinker ingegooid waarna een aantal jassen werden weggenomen. In de onmiddellijke omgeving werden acht jassen teruggevonden. Vermoedelijk zijn alle jassen daarmee terug. Een 45-jarige man uit Assen deed namens het bedrijf aangifte.

Emmen, snelkraak bij juwelier
Werd vannacht omstreeks 05.45 uur met een in Klijndijk gestolen auto de winkelpui van een juwelier aan de Noorderstraat er uit gereden. De boven de winkel wonende 52-jarige eigenaar ging na de klap onmiddellijk naar buiten en zag drie mannen in de winkel. De mannen gingen na de ontdekking er lopend vandoor en lieten de vluchtauto ook achter. Deze bleek gestolen in Tilburg. Het gaat vermoedelijk om drie blanke mannen en zij hebben waarschijnlijk niets kunnen meenemen.

Emmen, poging tot aanranding
Werd gistermiddag omstreeks 17.45 uur een 17-jarig meisje uit Emmen aangerand. Op het fietspad langs de Hondsrugweg, ter hoogte van de Deverbrink was zij gestopt om haar dynamo op het wiel te zetten toen plotseling vanuit de struiken een blanke man haar vastpakte en op de grond gooide. Toen een man en vrouw op een fiets naderden rende de man weg. Het meisje kon geen woord uitbrengen tegenover de man en vrouw waarna deze mensen verder reden. Het meisje reed naar het bureau om aangifte te doen., De politie wil graag in contact komen met de man en vrouw op de fiets voor meer informatie. De dader is een blanke man met een zwart jack

Emmen, jeugdige dievegge
Gistermiddag werd een 13-jarig meisje uit Emmen op heterdaad betrapt toen zij bij een drogisterij aan het Mondriaanplein twee flesjes eau de toilette probeerde weg te nemen. Zij werd aangehouden en daarna bleek zij nog meer gestolen goederen in haar rugtas te hebben zoals wenskaarten en armbanden. Zij bekende die in andere winkels weggenomen te hebben. Zij verklaarde het wel spannend te vinden. Haar moeder is ingelicht en het meisje krijgt een zogenaamd HALT-proces-verbaal.

Emmer-Compascuum, vuurwerk gevonden op slaapkamer Werd gisteren vuurwerk aangetroffen op de slaapkamer van een 22-jarige zoon des huizes aan de Westelijke Doorsnee. Ruim 17 kilogram, waarvan zware verboden vuurpijlen, werd in beslag genomen. De jongen krijgt een proces-verbaal. Omdat het meer dan 10 kilo betreft krijgt hij ook nog eens een bekeuring omdat de kamer niet voldoet aan de vereisten voor het opslaan van vuurwerk en hij geen vergunning heeft.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie