Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CPB rapport ziet noodzaak ICT voor productiviteitsgroei

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FENIT

CPB rapport ziet noodzaak ICT voor productiviteitsgroei

19-12-2001 Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft een rapport gepubliceerd met de titel 'Does ICT bost Dutch productivity growth'. Conclusie is dat de productie en het gebruik van ICT de Nederlandse arbeidsproductiviteit een belangrijke zet in de rug kunnen geven.

In het rapport 'Does ICT bost Dutch productivity growth' wordt aangegeven dat de Nederlandse productiviteitsgroei achter blijft bij andere landen van de Europese Unie en vooral bij de VS. Vooral de ICT intensieve sectoren zijn verantwoordelijk voor de groei in productiviteit.De productie en het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) kunnen de Nederlandse arbeidsproductiviteit een belangrijke zet in de rug geven. Omdat de groei van het arbeidsaanbod terugloopt, zal de
productiviteitsontwikkeling moeten versnellen om in de komende jaren een economische groei van 2,5% à 3% per jaar mogelijk te maken. ICT kan hier in belangrijke mate aan bijdragen. Dit is vooral van belang in verband met de vergrijzing, die zal zorgen voor een terugloop van het arbeidsaanbod.

Bron: CPB

copyright FENIT 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie