Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek vuurwerkvandalisme team Rosmalen

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 19-12-2001
Onderzoek vuurwerkvandalisme team Rosmalen

ONDERZOEK VUURWERKVANDALISME TEAM ROSMALEN

Het politieteam Rosmalen heeft naar aanleiding van diverse in de maand november gepleegde vernielingen door vuurwerk een uitgebreid onderzoek ingesteld. Met behulp van zwaar illegaal vuurwerk (lawinepijlen en nitraten) zijn vier PTT brie-venbussen, twee in de Zandbergen in Rosmalen en twee aan de Lijsterbeslaan in Maliskamp, totaal opgeblazen. De schade per brievenbus varieert tussen f. 1200,00 en f. 1500,00.

Mede naar aanleiding van een aantal tips zijn vanaf eind november tot afgelopen weekeinde verschillende knapen aan de tand gevoeld. Dit had een flink sneeuwbal-effect en resulteerde uiteindelijk in 20 mannelijke verdachten tussen de 12 en 18 jaar allen woonachtig in Rosmalen. Allen zijn inmiddels aangemeld bij het buro HALT. Het meeste illegale vuurwerk bleek door de jongeren zelf en zonder medeweten van de ouders in de novembermaand te zijn gekocht in België

Tegen de vader van een van deze jongeren is proces-verbaal opgemaakt. Hij had in België illegaal vuurwerk voor zijn zoon gekocht en in de woning opgeslagen. In totaal zijn ongeveer 1500 strijkers, 4 lawinepijlen en enkele tientallen nitraten en andersoortig niet verboden vuurwerk in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie