Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

3D Systems & DSM Desotech tekenen Joint Venture-overeenkomst

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

19 december 2001

3D Systems en DSM Desotech tekenen Joint Venture-overeenkomst

3D Systems Corp. (Nasdaq: TDSC) en DSM Desotech Inc. hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de oprichting van OptoForm LLC, een joint venture die zich zal richten op de ontwikkeling en commercialisatie van nieuwe apparatuur en materialen voor rapid tooling (de vervaardiging van kunststof matrijzen) en voor de directe of (via moedermodellen) indirecte vervaardiging van matrijzen (in-line manufacturing).
De materialen waarop de joint venture zich zal richten omvatten onder meer keramische materialen, composietmaterialen voor de vervaardiging van matrijzen en versterkte kunststoffen. De OptoForm-technologie zal naar verwachting nieuwe markten creëren voor de productie van meer functionele onderdelen. Onderzoek en ontwikkeling zullen plaatsvinden in zowel de vestiging van 3D Systems in Valencia (Californië, US) als de Somos®-vestiging van DSM Desotech in New Castle, Delaware (US).

De joint venture zal allereerst drie OptoForm Engineering Evaluation Units inrichten bij klanten ter ondersteuning van de voortgaande ontwikkeling van materialen, apparatuur en software. Deze units zullen worden gebruikt voor de technische beoordeling van versterkte kunststoffen, keramische materialen en composiet-matrijsmaterialen voor de automobielindustrie, de luchtvaartindustrie en de matrijsbouw-industrie. De OptoForm-technologie zal naar verwachting in de tweede helft van 2002 en het begin van 2003 volledig gecommercialiseerd worden. De beide partners zijn van mening dat de technologie zich zal ontwikkelen tot een volwaardige tegenhanger van hun huidige stereolithografie-activiteiten.

"Met de overname van OptoForm SARL in januari 2001 startte 3D Systems de ontwikkeling van een productlijn die bekend staat als DCM (direct composite manufacturing)," zegt Grant Flaharty, executive vice president van 3D Systems.
"De joint venture met DSM Desotech stelt beide bedrijven in staat oplossingen te ontwikkelen voor matrijsbouwers en productiebedrijven. We zien grote mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van de OptoForm-technologie. Door middel van de joint venture kunnen we sneller een volledig gecommercialiseerd OptoForm-systeem op de markt brengen."

"We zijn zeer verheugd over de joint-venture-overeenkomst met 3D Systems," zegt Steve Hartig, directeur marketing bij DSM Desotech. "Door de bundeling van expertise en de sterke octrooipositie van de beide bedrijven kunnen we gericht inspelen op de vraag vanuit de markt, waarbij we kunnen profiteren van synergie op het gebied van productontwikkeling."

De joint-venture-overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid, maar voldoet aan alle aanvraagcriteria.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie