Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De geheel nieuwe Toyota Corolla

Datum nieuwsfeit: 19-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

19-12-2001

De geheel nieuwe Toyota Corolla

De 9e generatie van de Toyota Corolla, die begin volgend jaar op de markt komt, is zonder twijfel de belangrijkste auto ooit door Toyota in Europa geïntroduceerd.

Als er al één auto is die de sterkte van het merk Toyota in de wereld symboliseert, dan is dat zonder twijfel de Corolla.

Sinds de eerste Corolla, die in 1966 werd geïntroduceerd, zagen acht generaties het levenslicht. De auto wordt geproduceerd in 15 landen, verspreid over vijf continenten, en wereldwijd verkocht in 140 landen. Gedurende de laatste 35 jaar zijn er van de Corolla zo'n 29 miljoen verkocht, waarmee hij de meest verkochte auto ter wereld is.

Als we naar de productiecijfers kijken, wordt de betekenis van de Corolla voor Toyota nog duidelijker. In de praktijk is een van elke zes door Toyota geproduceerde auto's een Corolla. In de jaren 1997 tot 2000 zijn er gemiddeld 5.838.000 Toyota's geproduceerd, waarvan er gemiddeld 911.000 Corolla's waren.

9e generatie
De 9e generatie van de Toyota Corolla, die begin volgend jaar op de markt komt, is zonder twijfel de belangrijkste auto ooit door Toyota in Europa geïntroduceerd. De auto markeert een radicale breuk met het verleden en vormt het speerpunt van Toyota's ambities een toonaangevende automobielproducent op de Europese markt te worden.

De nieuwe Corolla zet nieuwe normen in het uiterst competitieve segment van de kleine tot middelgrote gezinsauto's (het C-segment) waarin het grootste aandeel aan nieuwe auto's die in Europa verkocht worden, valt.

Met zijn opvallende nieuwe design onderscheidt de nieuwe Corolla zich van de concurrentie en zal hij nieuwe klanten aantrekken. De nieuwe Corolla behoort tot de ruimste auto's in het segment, met een passagierscompartiment dat langer, breder en hoger is dan dat van veel van zijn Europese concurrenten. De auto's zijn uitgerust met geavanceerde benzine- en dieselmotoren die krachtiger zijn dan de motoren van de concurrentie - en ook de rijdynamica zal in de klasse toonaangevend zijn.

Een compleet aanbod aan carrosseriestijlen, waarmee ongeveer 84% van de markt gedekt zal worden, zal al vanaf de introductie leverbaar zijn. Dit aanbod bestaat uit de nieuwe Corolla Verso in het snel groeiende compacte MPV-segment, de volumemodellen Corolla hatchback in drie- en vijfdeursuitvoering en een ruime en praktische Corolla stationwagen. De klassieke en elegante Corolla sedan komt begin 2003 op de Nederlandse markt.

De top van de nieuwe Corolla-reeks zal worden gevormd door de indrukwekkende, 192 pk sterke Corolla T Sport die een topsnelheid heeft van 225 km/h en die van 0 tot 100 km/h 8,4 seconden nodig heeft. Geen enkel ander model is beter in staat het nieuwe gezicht van de Corolla - en van Toyota in Europa - te visualiseren. De Corolla T Sport is de derde auto van Toyota, na de Yaris en de Celica, die getooid is met het T Sport-logo, een verder bewijs van de stelling dat het Toyota ernst is een sterk submerk in de markt te zetten - gebaseerd op producten die consistent ontworpen zijn om emotie op te roepen en interactief rijplezier en sportiviteit te maximaliseren.

Zijn 1.8-liter VVTL-i (Variable Valve Timing and Lift-intelligent) motor levert maar liefst 192 pk (141 kW) en is, gekoppeld aan de 6-versnellingsbak, in staat de nieuwe Corolla voort te stuwen naar een topsnelheid van maximaal 225 km/h. De acceleratie van 0 - 100 km/h neemt slechts 8,4 seconden in beslag.

De Corolla T Sport biedt rijplezier op een manier die Toyota niet eerder met een volumemodel heeft weten te realiseren. De auto levert excellente sportieve prestaties maar blijft daarbij tegelijkertijd uiterst geraffineerd dankzij het uitgebalanceerde chassis en het kwalitatief hoogwaardige, geavanceerde interieur. Het technisch team noemt dit de 'ultieme geraffineerd-sportieve rijervaring'.

De Corolla T Sport levert betere prestaties dan de concurrenten in dit segment en heeft daarbij een kwalitatief hoogwaardig, compleet uitgerust interieur met veel innovatieve en geavanceerde kenmerken.

Tot dusver stond sportief voor een 'stugge' wielophanging en comfortabel voor een 'soepele' wielophanging, legt de Boes uit. Wij hebben gestreefd naar nieuwe dimensies op het gebied van handelbaarheid en comfort in een auto die in alle situaties maximaal rijplezier biedt. De Corolla T Sport is stabiel op de snelweg; wendbaar op buitenwegen en soepel genoeg voor slechte wegen in en buiten de stad.

De wielophanging van de Corolla T Sport is verlaagd en het remsysteem opgewaardeerd. Een voertuigstabiliteitsregeling (VSC) en (noodstpbekrachtiging (Brake Assist) zijn standaard. De tractie is verbeterd dankzij de toepassing van TRC (antidoorslipregeling). De Corolla T Sport boezemt de bestuurder vertrouwen in, zorgt voor ontspanning en is klaar voor de uitdagingen die een lege weg biedt.

High tech aandrijflijnen

* Keuze uit hightech VVT-i en VVTL-i benzinemotoren
* Zuinige, krachtige D4-D common-rail dieselmotoren
De kwaliteiten van het chassis van de nieuwe Corolla komen optimaal tot hun recht dankzij de gemodificeerde motoren die zeker een van de grootste voordelen van de Corolla ten opzichte van de concurrentie vormen. Waar de concurrenten van de Corolla door het leven moeten met een mix van moderne en gedateerde motoren, brengt deze nieuwe Toyota Europa de meest geavanceerde motorenselectie die u vandaag de dag in het C-segment kunt aantreffen, van de zuinige 2.0 D4-D tot de adembenemende 1.8 VVTL-i.

Alle benzinemotoren zijn voorzien van VVT-i of VVTL-i technologie die zorgt voor uitstekende resultaten voor wat betreft prestaties en brandstofverbruik.

De twee meest populaire motoren, de 1.4 en 1.6 VVT-i, dekken samen 80% van de vraag naar benzinemotoren en leveren allebei topprestaties in dit segment.

De 1.4-liter VVT-i motor levert 97 pk (71 kW) en een maximum koppel van 130 Nm bij 4.400 omw/min. De driedeurs hatchback accelereert met deze motor van 0 tot 100 km/h in slechts 12 seconden en het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 6,7 l/100 km.

De 1.6-liter VVT-i motor levert 110 pk (81 kW) en een maximum koppel van 150 Nm bij 4.800 omw/min. Met deze motor accelereert de hatchback van 0 tot 100 km/h in 10,2 seconden (11,3 voor de Verso) en het gecombineerde brandstofverbruik is voor de hatchback slechts 7,0 l/100 km.

Beide motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de Europese Stap 4 emissienormen.

De 1.8-liter VVT-i is ontwikkeld voor de nieuwe Corolla Verso en produceert 135 pk (99 kW) en een maximum koppel van 170 Nm bij 4.200 omw/min. Deze motor geeft de Corolla Verso een sportief karakter dankzij de topsnelheid van 185 km/h en de acceleratie van 0 tot 100 km/h in 9,9 seconden. Het brandstofverbruik bij de gecombineerde cyclus bedraagt daarbij slechts 7,6 l/100 km.

Vergeleken met het huidige model is het dieselaanbod uitgebreid dankzij de komst van de 2.0-liter 16-kleppen common rail D4-D met intercooler die een vermogen levert van 110 pk (81 kW). Deze motor, die alleen leverbaar is in de hatchbacks, is voorzien van dezelfde duurzame en stille common-rail-technologie als de bekende 90 pk (66 kW) versie die voor de huidige Corolla in september 2000 werd geïntroduceerd.

Speciaal voor de T Sport-versie, de 1.8 VVTL-i. Deze 192 pk sterke motor is niet alleen een high-performance-motor maar tevens een technologisch hoogstandje. Het VVTL-i-systeem is het meest geavanceerde klepbedieningssysteem dat momenteel op een normale productiemotor te vinden is. Het systeem zorgt voor een constante aanpassing van de kleptiming en van de lichthoogte.

Speciaal ontwikkelde materialen zijn gebruikt voor de inwendige onderdelen van deze motor zoals MMC (Metal Matrix Composite), een materiaal dat bestand is tegen zeer intensief gebruik en tegelijkertijd voldoet aan de hoge eisen die Toyota stelt op het gebied van betrouwbaarheid en levensduur.

Van het resultaat kan de bestuurder profiteren. De Corolla T Sport is de meest krachtige normaal in productie zijnde Corolla ooit gebouwd en de 1.8 VVTL-i-motor is de op 2 na sterkste niet met een turbo uitgeruste motor die op dit moment op de markt is.

Anderzijds is het niet alleen een motor die zijn prestaties alleen bij hoge toerentallen levert. Dankzij het VVTL-i-systeem is de koppelkromme relatief vlak, hetgeen er samen met de 6-versnellingsbak voor zorgt dat de Corolla T Sport in een breed toerengebied levendige prestaties levert.

Veiligheid, een belangrijke prioriteit

Passieve veiligheid

* Ontworpen voor een hoge NCAP-score

* Airbags voor bestuurder en voorpassagier standaard
* Zij-airbags

* Driepuntsveiligheidsgordels voor en achter
Veiligheid blijft een hoge prioriteit hebben bij het ontwerp van elke nieuwe Toyota en de Corolla, een echte gezinsauto, vormt hierop geen uitzondering. Het nieuwe model is uitgerust met een compleet pakket primaire en secondaire veiligheidssystemen om de bestuurder en de passagiers te beschermen tegen letsel.

De structuur van de nieuwe Corolla is ontworpen om de bij een aanrijding vrijkomende energie te absorberen en op een zo efficiënt mogelijke manier af te voeren.

Het nieuwe platform maakte het mogelijk de kreukelzones opnieuw te ontwerpen waardoor het passagierscompartiment bij een aanrijding beter beschermd is. Aan de voorzijde zorgt een royaal uitgevoerde bumperversteviging voor het opvangen van schokken, en de langsbalken en voorstijlen zijn bevestigd aan de dorpels om vervorming van het passagierscompartiment te voorkomen.

Airbags voor de bestuurder en de voorpassagier zijn standaard bij alle modellen evenals zij-airbags. Alle zitplaatsen zijn standaard voorzien van driepuntsveiligheidsgordels en de veiligheidsgordels vóór zijn tevens uitgerust met gordelspanners en spankrachtbegrenzers om de kans op borstletsel tot een minimum te beperken.

Om de kans op hoofdletsel bij een aanrijding tot een minimum te beperken, is de nieuwe Corolla uitgerust met hoofdbescherming. De bekleding van de voorstijl en middenstijl, de achterstijlbekleding en de daklijsten zijn zo geconstrueerd dat ze bij een aanrijding de meeste energie opnemen.

ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes zijn standaard op de buitenste zitplaatsen achter voor alle modellen, waardoor goedgekeurde kinderzitjes sneller en veiliger gemonteerd kunnen worden.

De pedaalbevestiging en de stuurkolom (in hoogte verstelbaar) zijn zo ontworpen dat ze bij een aanrijding van de bestuurder af bewegen.

Actieve veiligheid

* Opzienbarende remprestaties

* ABS en EBD standaard

* voertuigstabiliteitssysteem, noodstopbegrenzer (BA) en tractiecontroel (TRC)

Rijdynamiek heeft alles te maken met het dynamische gedrag van de auto in kritieke situaties. Om ook op dit gebied maximaal te kunnen presteren heeft het ontwikkelingsteam speciale aandacht besteed aan de prestaties van het remsysteem.

De nieuwe auto is voorzien van remschijven rondom en beschikt tevens over 15 inch wielen. De reminstallatie beschikt over een uiterst efficiënte terugslagklep op de rembekrachtiger voor een betere reactie; verder is de stijfheid van het rempedaal vergroot om het rendementsverlies te beperken.

Het resultaat van al deze maatregelen is dat het remsysteem direct en efficiënt reageert, met een constante en effectieve vertraging, en zeer solide aanvoelt.

Dat alles vertaalt zich in een voor deze klasse toonaangevend korte remweg, zowel warm als koud, hetgeen constant gedemonstreerd is bij de tests die gedurende het complete ontwikkelingstraject zijn uitgevoerd.

Standaard zijn alle uitvoeringen uitgerust met ABS en elektronische remkrachtverdeling (EBD), en een voertuigstabiliteitssysteem (VSC) met Brake Assist is als optie leverbaar op de hatchback 1.6. Dit is standaard op de Corolla T Sport en Verso met automatische transmissie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...