Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VOS-team gaat van start in Lelystad

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Lelystad 18-12-2001
VOS ook in Lelystad (Uitnodiging pers) Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Uitnodiging pers
VOS-team gaat van start in Lelystad

Het eerste Veilig Op Straat (VOS-) team in Lelystad nodigt de pers uit op vrijdag 20 december aanstaande om kennis te maken. De pers is vanaf 11:30 tot 12:00 uur van harte welkom een kijkje te komen nemen in de basis van het nieuwe team aan de Wold 23-13.

Inmiddels maken zeven jongeren deel uit van dit team dat door de politie begeleid wordt. Zij zijn vanaf begin november bezig met een introductie en met inwerken. Deze week gaan de jongeren officieel met hun nieuwe rode jassen en petten, die kenmerkend zijn voor VOS-leden, samen met de politie de straat op. Om toezicht te houden in de buurt en de winkelcentra en om te leren. Naast surveilleren onder begeleiding van de politie, krijgen deze jongeren namelijk scholing zoals een EHBO-cursus. Met andere woorden een intensieve en afwisselende tijdelijke baan met toekomstperspectieven voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

VOS al eerder gezien
In Dronten begon eind vorig jaar dit project voor het eerst. Zestien jongeren hielden in deze gemeente al samen met de politie toezicht. Dit team werkte af en toe al in Lelystad, dus de rode jassen en petten zijn niet helemaal nieuw in de stad.

Noot: Veilig op straat is een initiatief van de gemeente Dronten, de gemeente Lelystad en de politie Flevoland en wordt uitgevoerd in samenwerking met Impulz. ESF-subsidie is aangevraagd.


--------Einde persbericht ------------
De pers krijgt gelegenheid om vragen te stellen en om beeldmateriaal te maken. Aanmelding kan vooraf bij districtsvoorlichter Saskia van Bruinessen via e-mail (pollely@euronet.nl) of bovenstaand telefoonnummer (vanaf donderdag 20 december te bereiken).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie