Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ege Profil in Turkse Izmir getroffen door overstroming

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 21/12/2001

Groep Deceuninck - Ege Profil getroffen door overstroming

Groep Deceuninck - Ege Profil getroffen door overstroming

Hooglede-Gits, 20 december 2001. Op 17 december 2001 zijn 90 bedrijven in de industriezone Ataturk Organize Sanayi Bölgesi te Izmir overstroomd ten gevolge van extreem zware neerslag. Ege Profil AS, de Turkse dochteronderneming van Deceuninck, bevindt zich onder de getroffen bedrijven. De verkoop komt echter nauwelijks in het gedrang.

De schade aan de afgewerkte producten van Ege Profil is minimaal. Voor 2001 wordt uitgegaan van een omzetverlies van minder dan 1%, wat overeenkomt met minder dan 0,1% op groepsniveau. Het omzetverlies zal begin 2002 worden gecompenseerd. Alle mogelijk geleden schade zal worden vergoed dankzij de uitgebreide verzekeringswaarborgen waarover Deceuninck beschikt.

Alle middelen werden onmiddellijk aangewend om de impact van deze gebeurtenis te beperken. Nu het water volledig uit de fabriek is teruggetrokken, is de prioriteit het opstellen van een gedetailleerde schadebeoordeling. Na de noodzakelijke herstellingen zal de productie worden hervat, en dit vanaf januari 2002.

Ege Profil is marktleider van de Turkse extrusiebedrijven van PVC ramen en deurprofielen. Die profielen worden verkocht onder de merknaam Ege Pen. In 2000 bedroeg de omzet van Ege Profil 25 miljoen euro. Het bedrijf stelt 200 personen tewerk en heeft in zijn sector een marktaandeel van ruim 10%. Ege Profil is genoteerd op de beurs van Istanboel. Deceuninck heeft sedert april 2000 een participatie in Ege Profil. Momenteel bedraagt die participatie 93,06% van de aandelen.

Deceuninck is een geïntegreerde groep van wereldformaat, gespecialiseerd in compoundering, ontwerp, ontwikkeling en extrusie van kunststofsystemen en profielen voor de bouwindustrie en de recyclage daarvan. Het bedrijf is actief in 32 landen, beschikt over 20 filialen (productie en/of verkoop) en telt wereldwijd 1686 medewerkers, waarvan ongeveer 540 in Hooglede-Gits. Deceuninck is nummer drie in zijn sector wereldwijd en voorziet een geconsolideerde omzet van ca. 355 miljoen euro voor 2001.

Bron: Groep Deceuninck
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie