Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 08.50 uur
Aanrijding letsel

UTRECHT Op woensdagmorgen vond op de Amazonedreef een aanrijding plaats waarbij een vrouw op haar fiets werd aangereden en gewond raakte.

Omstreeks half twaalf reed een 38-jarige man uit Utrecht met zijn auto vanaf de Fazendadreef in de richting van de Amazonedreef. Bij de kruising wilde de Utrechter linksaf slaan. Hij zag hierbij een 55-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets over het hoofd en reed haar aan. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val en liep letsel op aan haar hoofd.

De 38-jarige bestuurder reed na de aanrijding gewoon door. Later verklaarde de man tegenover de politie dat hij eerst even zijn dochter van school wilde halen en later naar het slachtoffer zou kijken.

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie kreeg woensdagmorgen een melding dat twee mannen een gestolen auto probeerden aan te duwen.

Ter plaatse trof de politie op het Jansveld twee mannen aan. Zij waren bezig een auto aan de praat te krijgen. Uit de motorkap hingen startkabels en beide autoruiten stonden open. De agenten controleerde de mannen en zagen in de auto dat het contactslot was doorverbonden.

De agenten vertrouwden het niet en vroegen via de meldkamer het kenteken op. Uiteindelijk bleek dat de auto op de Voorstraat gestolen was. De twee mannen, 53 en 37 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op het bureau bleek dat de 53-jarige verdachte ook nog drie bekeuringen had openstaan.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT / DE MEERN Op woensdagavond controleerde de politie een bestuurder op de C.H. Letschertweg. De 56-jarige automobilist uit Apeldoorn werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijontzegging van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Nobelstraat werd in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 december een 41-jarige automobilist uit Utrecht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Na de eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter
1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijontzegging van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Een 18-jarige vrouw uit Utrecht werd woensdagmiddag op de Abstederdijk beroofd van haar mobiele telefoon.

Omstreeks één uur liep de vrouw over de Abstederdijk in de richting van de Abstederhof. Zij was aan het bellen met haar GSM. Ter hoogte van de Looierstraat passeerde zij een groepje jongens. Twee jongens uit de groep stapte op een scooter en reden achter de vrouw aan over het trottoir.

Plotseling rukte de bijrijder de telefoon uit de hand van het slachtoffer waarna de scooter wegreed. De vrouw rende schreeuwend achter de scooter aan. Op dat moment liet de passagier de GSM vallen waarna de vrouw haar inmiddels lichtbeschadigde telefoon terug had.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie belt u dan naar de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie