Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 20 december 2001
09:07 donderdag 20 december 2001

Bert Peters 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Roswinkel, auto te water
Gisteravond reed een 40-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de N391. Ter hoogte van Roswinkel kwam hij met de wielen in de berm, raakte in de slip en kwam met de auto op de kop in het water naast de weg terecht. De bestuurder kon ongedeerd de auto verlaten.

Veenoord, ongeval met letsel
Gistermiddag omstreeks 17.30 uur reed een 50-jarige man uit Erica met de auto over de Boerdijk. Daar werd hij verblind door een tegenligger en kwam in de berm terecht. Als gevolg daarvan raakte hij de controle over het voertuig kwijt. De auto kwam achterstevoren in de naast de weg gelegen sloot terecht, gleed 50 meter door waarna de auto op de kop tot stilstand kwam. De bestuurder kwam er ongedeerd vanaf maar zijn inzittende 17-jarige dochter werd met rug- en nekklachten naar het SZE overgebracht. Zij konden beiden op eigen kracht uit de auto komen.

Erica, dodelijk ongeval
Gisteravond omstreeks 18. 00 uur reed een 50-jarige man uit Zwartemeer met zijn auto over de Verlengde Herendijk. Kort voor een bocht haalde hij een bromfietser in waarna hij in die bocht in de berm raakte en vervolgens in de sloot. De auto raakte met de voorkant de slootwal waarna de auto over de kop sloeg en in het bouwland op het dak terecht kwam. De bestuurder raakte bekneld. Hoewel de ingehaalde 18-jarige bromfietser direct hulp verleende overleed de bestuurder ter plaatse.

Emmen, bromfietser onder invloed
Vannacht reed een 18-jarige jongen uit Emmen op een bromfiets over de Hondsrugweg. Een controle wees een alcoholpromillage uit van 1,2. De bromfietser bleek ook geen helm te dragen en niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Zijn 19-jarige passagier, eigenaar van de bromfiets, droeg ook geen helm.

De Wijk, alcomobilist
Reed vannacht een 21-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Monierweg. Een alcoholcontrole wees een alcoholpromillage uit van 1,5. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zandpol, alcomobilist
Reed vannacht een 37-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de weg Stieltjeskanaal. Hij bleek na controle aan alcoholpromillage te hebben van 0,8. Hij kreeg een transactie aangeboden van fl. 410,-.

Meppel, overval op supermarkt
Werd gisteravond omstreeks 20.45 uur een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan het Vledder.
Een man van 20 a 25 jaar vroeg de 18-jarige caissière om geld onder bedreiging van een vuurwapen. De dader deed zelf een greep in de kassa en haalde daar een onbekend bedrag aan bankbiljetten uit waarna hij de winkel verliet. Op het moment van de overval waren niet veel mensen in de winkel. De blanke man met een enigszins licht getinte huidskleur, heeft een onverzorgd uiterlijk, droeg een oud zwart leren jack, een grijze gebreide muts en witte schoenen. De man sprak Nederlands

.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie