Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerbedrijf in Breda klaar voor de Euro

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

20-12-2001

Parkeerbedrijf klaar voor de Euro

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda is helemaal klaar voor de invoering van de euro. Bij de voorbereidingen heeft het Parkeerbedrijf er rekening mee gehouden dat klanten in januari 2002 zowel in euros als in guldens moeten betalen. Het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda heeft een speciale folder gemaakt om automobilisten te informeren over de manier waarop men vanaf 1 januari 2002 voor het parkeren in Breda kan betalen.

Parkeergarages
Het Parkeerbedrijf heeft vier bewaakte parkeergarages in Breda: garage de Barones, de Havengarage, de garage aan de Concordiastraat en de nieuwe Chassé Parking. Aan de Beyerd/Vlaszak ligt ook een bewaakt parkeerterrein.
De betaalautomaten in de parkeergarages en op het parkeerterrein aan de Beyerd/Vlaszak werken vanaf 1 januari alleen op euros. Klanten die guldens bij zich hebben kunnen die bij de garagewachters omwisselen in euros. Dit kan alleen in een veelvoud 5 gulden tot maximaal 10 gulden. Betalen met een Chipper of Chipknip kan in de parkeergarages of op het parkeerterrein aan de Beyerd/Vlaszak vanaf 1 januari 2002 alleen in euros.

Parkeerautomaten
Vanaf 20 december bouwt het Parkeerbedrijf alle parkeerautomaten in Breda om van guldens naar euros. Op de meeste parkeerterreinen staan meerdere parkeerautomaten. Tot en met 28 januari kunnen mensen daarom kiezen uit een automaat die guldens en een automaat die euros accepteert. Op de automaten staat duidelijk aangegeven of er euros of guldens in kunnen. De Chipper/Chipknip werkt vanaf 1 januari alleen in de Euroautomaat.
Op acht plekken in de stad staat slechts één parkeerautomaat. Op het moment dat deze automaat is omgebouwd naar euros worden mensen doorverwezen naar de dichtstbijzijnde guldenautomaat.

Parkeermeters
Tot en met 28 januari 2002 accepteren de parkeermeters in Breda zowel euros als guldens. Vanaf 29 januari kan er alleen nog met euros in de parkeermeters betaald worden.

Gratis verspreid
De informatiefolder is vanaf 28 december op diverse plaatsen in de stad gratis af te halen. Hij ligt onder andere bij de informatiebalie op het Stadskantoor, op de deelstadskantoren, bij de Nieuwe Veste en bij de VVV. De folder wordt de komende periode ook verspreid onder mensen die hun auto in Breda parkeren. De folder is tevens op te vragen bij het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda, telefoon (076) 529 47 00.

Breda, 20 december 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie