Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campina bespaart tien procent aan transportkilometers

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Campina Melkunie
Zoek soortgelijke berichten
Campina Melkunie

Datum : 20-12-2001
Plaats : Zaltbommel

Campina bespaart tien procent aan transportkilometers

Zuivelonderneming Campina heeft in de afgelopen jaren in Nederland 4,9 miljoen transportkilometers bespaard. Dat is tien procent van het totaal. Deze besparing is gerealiseerd binnen het programma "Transactie/modelshift", een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en de EVO (Eigen Vervoers Organisatie). Naast Campina namen nog meer bedrijven deel. Alle deelnemende bedrijven samen hebben inmiddels een totale reductie van 100 miljoen transportkilometers bereikt.

Vanwege het bereiken van deze mijlpaal reikt vanmiddag mevrouw J. Tammenons-Bakker, directeur generaal op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, een oorkonde voor het bereiken van de 100 miljoenste kilometer uit aan Frank Verveld, lid van de hoofddirectie van Campina.

Campina, een van de eerste deelnemers aan het project, realiseert de besparing op de transportkilometers zowel bij het ophalen van de melk op de boerderijen als bij het afleveren van de dagverse zuivelproducten. Tevens is een aanzienlijke reductie gerealiseerd door zeecontainers te vervoeren over water in plaats van over de weg.

Minder transport levert milieuwinst op, terwijl Campina tevens kosten bespaart.
Campina,
Ria Feldman
Manager Corporate PR
T +31(0)418 571 365

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie