Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Atenor: voortzetting van de vastgoedontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 20/12/2001

Atenor - Voortzetting van de vastgoedontwikkeling

Atenor - Voortzetting van de vastgoedontwikkeling

BUSINESS PARK NYSDAM

HEXATEN, eigenaar van Office Park Nysdam te Terhulpen, heeft onlangs een contract afgesloten met de Belgisch-Franse cementgroep Obourg­ Origny voor de huur van 3.480 m² kantoorruimte waarin vanaf april 2002 de hoofdzetel van deze laatste zal worden gevestigd. Dankzij deze operatie, die tot stand is gekomen door toedoen van Healey & Baker, is het Office Park Nysdam nu voor meer dan 50% bezet.

ATENOR GROUP een ontwikkelingsmaatschappij die op Euronext Brussels genoteerd staat heeft zich drie jaar geleden geassocieerd met de groep HERPAIN om via het bedrijf HEXATEN een standingvol kantorencomplex te bouwen (meer dan 15.000 m²) in het uitzonderlijke park van NYSDAM te Terhulpen. Het gebouw neemt de vorm aan van twee parallelle vleugels van respectievelijk 6 en 7 verdiepingen op een gemeenschappelijke gelijkvloerse verdieping van 2.500 m² met atrium, waardoor het perfect kan worden geïntegreerd in het schitterende groene kader.

De keuze van deze nieuwe huurder weerspiegelt de uitzonderlijke kwaliteit en ligging van het gebouw, twee bijzonder belangrijke criteria voor elke kandidaat-huurder. Er zijn onderhandelingen bezig voor de verhuur van de rest van het gebouw.

GEBOUWENCOMPLEX NORTH GALAXY

Het bedrijf North Galaxy voornamelijk in handen van de ATENOR GROUP en CIC heeft onlangs een gemengde vergunning gekregen (stedenbouwkundige en milieuvergunning). Deze vergunning geeft de toelating voor de bouw in de Noordruimte van een complex van 108.578 m² kantoorruimte, met 4 ondergrondse verdiepingen voor een parking van
1.089 plaatsen. Dit complex, dat het grootste vastgoedproject in Brussel is, zal tegenover het CCN (Communicatiecentrum Noord) worden opgetrokken en zal worden omringd door prestigieuze gebouwen, zoals de Belgacomtorens, het WTC, de North Plaza,

De architecten aan wie het project werd toegewezen (het Architectenbureau Henri Montois, Art & Build en Jaspers & Partners) hebben het een moderne architectuur van glas en metaal gegeven. Het bestaat uit 3 gebouwen die onderling verbonden worden door een sokkel van 2 verdiepingen waarin de polyvalente ruimtes zullen worden ondergebracht.

De afwerking van de ommuring en de grondwerken werden in juni 2001 uitgevoerd, op basis van een bestaande vergunning.

In het kader van de nieuwe vergunning, zal de bouw van de ondergrondse verdiepingen begin december 2001 starten. Deze werd toevertrouwd aan T.M. Interbuild/Willemen/Van Laere/CIT-Blaton.

De effectieve start van dit project bevestigt de wil van ATENOR GROUP en CIC om conform hun ontwikkelingsstrategie een actief vastgoedbeleid met hoogkwalitatieve projecten na te streven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Albert De Pauw, Directeur Vastgoedontwikkeling bij ATENOR GROUP.

Tel. : 02/387 22 99 Fax : 02/387 23 16 E-mail : (info@atenor.be)

Bron: Atenor
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie