Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 20-12-2001
Politieberichten van 20 december (07.00 - 13.00)

Drachten: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 01.00 uur zag een patrouille een personenauto rijden over de Zuidkade. Toen de agenten de bestuurder wilden controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Noorderdwarsvaart. Op de Schwatzenberghlaan werden de aldaar liggende verkeersdrempels met hoge snelheid genomen. De bodem van de auto raakte hierbij het wegdek, hetgeen een vonkenregen tot gevolg had. De bestuurder reed binnen de bebouwde kom met een snelheid, die ver boven de toegestane 50 kilometer per uur lag. Op een stopteken werd niet gereageerd. Uiteindelijk bracht de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Drachten, de auto op de Vier Tijden tot stilstand. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bestuurder werd aangehouden. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: water lekkage
Donderdag omstreeks 05.00 uur werd door een krantenbezorger gemeld dat het alarm overging bij een bouwbedrijf aan de Kleermakersstraat. In de kantoorruimtes kwam het water langs het plafon naar beneden. Op de eerste etage bleek in de Cv-ruimte een lekkage te zijn. De vulslang van de Cv was stuk, terwijl de kraan nog openstond. Doordat enkele platen van het systeemplafond naar beneden waren gekomen, was het alarm in werking getreden. De kantoorruimtes liepen waterschade op.

Drachten en omgeving: verlichtingscontroles
Donderdag tussen 07.30 en 08.15 uur werd op de Trijehoek te Lippenhuizen, de Kommisjewei te Opeinde en het Zuid te Drachten verlichtingscontroles gehouden. In totaal kregen 25 (brom)fietsers een bekeuring, ter zake het niet in orde hebben van de verlichting.

Dokkum: inbraak winkel
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Hoogstraat. Hoe men de winkel is binnengekomen, is nog niet duidelijk. Uit de winkel werden ongeveer 900 brilmonturen, van diverse merken, optische apparatuur, een flatsquare beeldscherm en kassageld, weggenomen. De waarde van het ontvreemde bedraagt een paar honderdduizend gulden. Een medewerkster van de winkel, een 23-jarige inwoonster van Ee, heeft aangifte gedaan.

Drachten: gordelcontrole
Donderdag tussen 11.00 en 12.30 uur werd op de oprit van de Rijksweg A7 richting Heerenveen komende vanaf de Zuiderhogeweg een controle gehouden op het dragen van de autogordel. In totaal kregen 30 bestuurders een bekeuring.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie