Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herfkens geeft 150 miljoen gulden aan poliocampagne WHO

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=424447


---

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

20 december 2001

Minister Herfkens zegt 150 miljoen gulden toe in succesvolle strijd tegen polio

Minister Herfkens voor ontwikkelingssamenwerking draagt een bedrag van 150 miljoen gulden bij aan de polio-uitroeiingscampagne van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In de strijd tegen polio is in het laatste decennium veel vooruitgang geboekt. In 1988 werden nog 350.000 gevallen van polio vastgesteld tegen 2.880 in het jaar 2000 en zijn inmiddels bijna alle kinderen gevaccineerd door middel van wereldwijde vaccinatieprogramma's.

De bijdrage van Nederland is erop gericht om de WHO te helpen ook in de resterende 20 landen waar polio nog bestaat, via intensieve huis-aan-huis campagnes het aantal poliogevalllen tot nul te reduceren. Daarna zullen nog een aantal jaren strikte controles moeten plaatsvinden, waarbij vaccinaties zullen worden voortgezet via reguliere vaccinatieprogramma's. Bij succesvol verloop kan in 2005 de wereld polio-vrij worden verklaard en kunnen op termijn de poliovaccinaties worden afgeschaft, hetgeen een jaarlijkse besparing van 1,5 miljard dollar oplevert.

In 2000 en 2001 heeft Nederland 126 miljoen gulden bijgedragen aan het polioprogramma van de WHO en een bedrag van 80 miljoen aan de overige activiteiten van de WHO gericht op armoede gerelateerde gezondheidsproblemen als tuberculose, malaria, gezondheid van moeder en kind en adolescenten, reproductieve gezondheidszorg, en het ontwikkelen en versterken van gezondheidssystemen in ontwikkelingslanden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie