Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw/uitbreiding bedrijfshal Zuidwolde vooralsnog niet door

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AssenBouw/uitbreiding bedrijfshal in Zuidwolde kan vooralsnog niet doorgaan
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 20-12-2001

Dit is het oordeel van de president (bestuursrechter) naar aanleiding van een door een inwoner van Zuidwolde gedaan verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Bij de gemeente is een bouwvergunning aangevraagd voor het oprichten/uitbreiden van een bedrijfshal op het perceel Tolweg 5 te Zuidwolde. Deze bouwvergunning is bij besluit van 25 september 2000 verleend.
De genoemde inwoner, woonachtig op het perceel Tolweg 7, heeft tegen dit besluit bezwaar gemaakt en de president van de rechtbank verzocht een voorlopige voorziening te treffen in verband met reeds aangevangen bouwactiviteiten.

De bestuursrechter heeft de bouwvergunning geschorst tot zes weken na het nog door de gemeente te nemen besluit op het door de betrokken inwoner ingediende bezwaarschrift.
De gemeente heeft aanvankelijk aangenomen dat voor het bouwplan kon worden volstaan met een melding in het kader van de Wet milieubeheer, terwijl, zo is gebleken na nader onderzoek, een revisievergunning nodig was.
Dit heeft tot gevolg dat de aanvraag om een bouwvergunning had moeten worden aangehouden.
Nu de gemeente dit niet heeft gedaan is naar het oordeel van de president sprake van een in strijd met een wettelijk voorschrift verleende en dus onrechtmatige bouwvergunning.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad7528

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie