Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Consument krijgt 3 dagen bedenktijd bij koop huis

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Consumentenbond
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Consument krijgt 3 dagen bedenktijd bij koop huis 20 december 2001

Succes voor de Consumentenbond: het wetsvoorstel waarin kopers van huizen het recht hebben om binnen drie dagen van de koop af te zien is aangenomen. Deze bedenktijd geeft de consument een betere bescherming in de overspannen huizenmarkt.

De Consumentenbond heeft, in samenwerking met de Vereniging Eigen Huis, jaren gepleit voor de komst van deze wet. Het wetsvoorstel haalde het bijna niet omdat de Tweede Kamer het recht op drie dagen bedenktijd wilde schrappen en de koper wilde verplichten de koop bij de notaris te sluiten. Maar dit initiatief kreeg uiteindelijk onvoldoende steun.

In een krappe huizenmarkt worden consumenten vaak gedwongen om onder grote tijdsdruk een huis te kopen. De bedenktijd van drie dagen biedt extra bescherming omdat binnen deze drie belangrijke dagen alsnog kan worden afgezien van de aankoop. Bijvoorbeeld omdat na een technische keuring blijkt dat een ouder huis ernstige gebreken vertoont. Omdat de koop onder grote tijdsdruk heeft plaatsgevonden. Of omdat de koper de gebruiken van de Nederlandse huizenmarkt niet goed kent. Dankzij de nieuwe wet kan de koper in zulke gevallen dus kosteloos van de aankoop af.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie