Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bulgaarse minister van Defensie bezoekt SFOR

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


Ministerie van DefensieBulgaarse minister bezoekt SFOR

20-12-2001

De Bulgaarse minister van Defensie Nicolai Svinarov bezocht maandag 17 december de Bulgaarse militairen die werkzaam zijn bij de Nederlandse SFOR-troepenmacht in Bosnië. Na een kort bezoek aan de Nederlandse commandant van de Multinationale Divisie South-West generaal-majoor Tony van Diepenbrugge - in Banja Luka, reisde de minister naar de Bulgaarse troepen die op dat moment allemaal op de Nederlandse base in Novi Travnik aanwezig waren. Met een korte briefing en een uitgebreidere rondleiding over de base, kreeg Svinarov een beeld van de omstandigheden waarin de Bulgaren in Bosnië wonen en werken.

Het werkbezoek had echter ook een verrassing in petto voor de Bulgaarse militairen zelf. In het gevolg van de minister reisden ook de in Bulgarije zeer bekende zanger Georgi Gocev, zangeres Rosica Kirilova en komiek Nikola Anastasov mee. Zij verzorgden ruim twee uur een optreden voor de Bulgaren. Al sinds 1997 maakt een groep Bulgaarse militairen deel uit van de Nederlandse SFOR-troepenmacht in Bosnië. In eerste instantie ging het hoofdzakelijk om genisten, sinds de huidige rotatie bestaat de Bulgaarse bijdrage voor het eerst uit een volledig infanteriepeloton. (foto: Sectie communicatie Contco SFOR-11)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie