Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkverkeersplan Jutphaas-Wijkersloot Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Wijkverkeersplan Jutphaas-Wijkersloot positief ontvangen
Begin oktober heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Jutphaas / Wijkersloot ter inspraak voorgelegd aan de belanghebbenden. In het wijkverkeersplan worden de plaatsen aangegeven waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden moeten verminderen. Het wijkverkeersplan kreeg tijdens de inspraakbijeenkomst op 9 oktober 2001 voornamelijk positieve reacties. Op basis van de inspraakreacties zijn enkele wijzigingen in het plan verwerkt.

In de inspraakbijeenkomst werd het plan positief ontvangen. Gepleit werd voor het instellen van 30 km/uur op de Richterslaan en het uitbreiden van snelheidsremmers op andere punten in de wijk.

Op basis van de inspraakreacties zijn de volgende toevoeging of wijzigingen voorgesteld of in voorbereiding:


· handhaven van de voorrangssituatie van de Mendes da Costalaan met de Nanningalaan / Nypelsplantsoen en de Chabotlaan / Claylaan ten gunste van de fietser;

· met de politie wordt overlegd over het treffen van een parkeerverbod en de handhaving op de Herenstraat tussen t Sluisje en de Rijnhuizerbrug;

· aanbrengen van anti-parkeerpalen aan weerszijden van de fietsdoorsteek aan het einde van de De Jonghlaan

Het instellen van 30 km/uur op de Richterslaan wordt nadelig geacht. Daarvoor is de verkeersdruk te hoog, omdat de Richterslaan de centrale vanuit Jutphaas / Wijkersloot naar de Verhoefweg is. Bovendien bestaat het gevaar dat verkeer via de Zwanenburgstraat, Diepenbrocklaan, Sweelincklaan blijft rijden. Daardoor wordt het succes van het 30 km/uur gebied door het noordelijk deel van Jutphaas en Zuilenstein mogelijk beinvloed.

In het wijkverkeersplan wordt de oversteek van de Richterslaan bij het Macado winkelcentrum verbeterd door snelheidsremmers. Daarmee wordt de verkeersveiligheid verbeterd op het punt waar zich een concentratie van overstekende fietsers en voetgangers bevinden.

Op 10 of 24 januari 2002 vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het wijk-verkeersplan Doorslag. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis, Martinbaan 2. De vergadering is openbaar. Spreektijd kunt u desgewenst aanvragen via de secretaris van de raadscommissie, de heer R. Jansen (030 6071507). Na de behandeling door de raadscommissie besluit de gemeenteraad naar verwachting op 31 januari 2002 definitief over het verkeersplan. De start van de uitvoering wordt medio 2002 verwacht.

Geïnteresseerden kunnen telefonische inlichtingen inwinnen bij de heer B. van de Hulsbeek (030-6071834) of de heer B. Otte (030-6071289).


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie