Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen brandveilige feestdagen gemeente Schiedam

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Schiedam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Schiedam


Brandveilige feestdagen
Met de feestdagen in aantocht verkeren huizen, winkels, horecagelegenheden en bedrijven in kerstsferen. Overal om ons heen zien we mooie kerstversiering en prachtige kerstbomen. Ondanks al deze pracht en gezelligheid is dit ook het moment om stil te staan bij de brandveiligheid van deze versiering. Wat kunt u er zelf aan doen om de feestdagen zo veilig mogelijk te laten verlopen thuis of in uw onderneming?
In uw eigen huis kunt u een aantal eenvoudige maatregelen treffen voor veiligere feestdagen. Zorg dat de kerstboom stevig staat en doe de kerstlichtjes uit als u gaat slapen of het huis verlaat. Versnipper uw kerstboom na de feestdagen en stop de resten in de GFT-bak, zodat ze niet op straat liggen en in brand kunnen worden gestoken.

Ook ondernemers die hun bedrijf in kerstsferen hullen, kunnen door bepaalde voorzieningen hun pand brandveiliger maken. Een 'echte' kerstboom is erg brandbaar en uit onderzoeken van TNO is gebleken dat zelfs impregneren niet helpt. 'Echte' kerstbomen zijn dus in vluchtwegen niet meer toegestaan. Plaats ook uw kunstboom niet in gangen, trappenhuizen, doorgangen of voor uitgangen en nooduitgangen. Doe de kerstverlichting uit als u uw pand verlaat. Gebruik dennengroen in beperkte mate, het is brandgevaarlijk en plaats het daarom niet in vluchtwegen. Hang uw kerstversiering minimaal 2,5 meter boven de vloer. Laat niet meer mensen in uw pand toe, dan de voorschriften toestaan. Informeer daarover bij de brandweer bij onzekerheid.

Meer informatie over brandveiligheid? Bezoek de website van de regionale brandweer: www.rhrr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie