Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 20-12-2001
Politiebericht district Den Bosch

OVERSCHRIJVINGSFRAUDEUR OPGEPAKT (s-Hertogenbosch)

De Bossche politie heeft afgelopen maandag een 27-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van fraude met overschrijvingsfor-mulieren. De man is vanmorgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De verdachte die in alle toonaarden zwijgt, wordt in verband gebracht met tenminste vijf fraudezaken met bankoverschrijvingsformulieren. Daarbij zijn drie slachtoffers voor een totaal bedrag van meer dan f. 60.000 bena-deeld. In de beide andere zaken is verdachte er in niet in geslaagd bedragen van ruim f. 17.000,00 en f. 11.000,00 te innen, omdat de banken de frauduleuze hande-lingen tijdig onderkenden.

Werkwijze:

De verdachte, die vermoedelijk niet alleen opereerde, stal uit brievenbussen over-schrijvingsformulieren. Hij veranderde daarop de bedragen, de namen en de reke-ningnummers van de begunstigden. De eindbestemming van dergelijke geldtransacties is vaak een rekening die op naam staat van een katvanger, iemand die tegen vergoeding zijn rekeningnummer met bankpas en pincode uitleent.

In de aangehaalde zaken zijn de houders van twee bankrekeningen waarop door misdrijf verkregen geld is gestort, als verdachten gehoord. Het betreft een 21-jarige inwoner van s-Hertogenbosch en een 21-jarige inwoner van Best. Beiden verklaarden overigens dat zij hun bankpas en pincode onder bedreiging van een vuurwapen aan de hoofdverdachte hebben afgegeven. Deze afpersing zou in het centrum van s-Hertogenbosch zijn gepleegd.

Advies politie:

Jaarlijks worden in ons land vele honderden het slachtoffer van lieden, die via slink-se trucs overschrijvingen onderscheppen, manipuleren en zo vaak fikse bedragen doorsluizen naar rekeningen van handlangers. De politie adviseert daarom zoveel als mogelijk over te stappen op bankieren via het internet om zodoende overschrijvingsfraude zoveel mogelijk uit te bannen. Het is inmiddels algemeen bekend dat het per post versturen van
overschrijvingsformulie-ren veel meer risico met zich meebrengt dan het via het internet afhandelen van bankzaken.

MAN KOMT OM BIJ ONGEVAL, Vlijmen

Woensdagavond is een 30-jarige man uit Montfoort bij een ongeval om het leven gekomen. De man reed met zijn auto over de Vendreef in Vlijmen. Door nog onbe-kende oorzaak is hij met zijn auto in de linker berm gekomen en tegen een boom gereden. Door de klap kwam de auto in de sloot terecht. De man werd bij het onge-val op slag gedood. De brandweer heeft geruime tijd nodig gehad om het slachtof-fer, dat bekneld zat, uit het wrak te bevrijden.

TE VEEL GEDRONKEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag op donderdag is een 48-jarige man uit `s-Hertogenbosch bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De controle vond plaats op de Parklaan in `s-Hertogenbosch.

GESTOLEN AUTO IN BRAND, `s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag op donderdag werd gemeld dat op de Orthense Hoven een auto in brand stond. Door de brandweer werd de brand geblust. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder vanaf Lokeren in `s-Hertogenbosch was gestolen.

BRAND IN DEPENDANCE VAN SCHOOL, `s-Hertogenbosch

Vanmorgen werd er brand gemeld in een dependance van een school aan de Klok-kenlaan in `s-Hertogenbosch. Toen de eerste personeelsleden ter plaatse kwamen ontdekten ze dat er brand was. De brandweer heeft de brand snel geblust. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie