Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigenaar agressieve honden in Hoensbroek bekend

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Hoensbroek 20-12-2001 Nagekomen persbericht agressieve honden (JK - 17.55 uur) Donderdag 20 december 2001

Eigenaar agressieve honden bekend
Onderzoek naar de eigenaar van de twee honden die in Hoensbroek passanten en een politiepatrouille aanvielen (zie bericht van hedenmiddag), heeft opgeleverd dat deze eigendom waren van een 41-jarige inwoner uit Kerkrade. Het bleken afgerichte en gecertificeerde honden te zijn die normaal ter bewaking lopen over een bedrijventerrein in de Heerlense wijk Passart. Op nog onverklaarbare wijze wisten de dieren van dit terrein te ontsnappen en kwamen uiteindelijk uit op de Marktstraat in Hoensbroek. De hond die na het daar plaatsgevonden voorval wist te ontkomen, wist in de loop van de morgen zijn weg weer terug te vinden naar het terrein aan de Passartweg. Tegen de eigenaar van de honden zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake art. 425 van het Wetboek van Strafrecht (geen voldoende zorg dragen voor het onschadelijk houden van een onder zijn hoede staand gevaarlijk dier).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie