Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiële start bouw nieuw stadskantoor Breda

Datum nieuwsfeit: 20-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

20-12-2001

Officiële start bouw nieuw stadskantoor

Met de eerste steenlegging gaf Nico van Os vandaag, op zijn laatste werkdag als wethouder, het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe stadskantoor 1A. Vandaag werden ook de bouwcontracten ondertekend door de gemeente, Heijmans Bouw bv. en Axima Contracting Tes Installatietechniek bv.

Het nieuwe gebouw komt parallel aan Stadskantoor 1 aan de kant van het Chassépark. Het wordt 126 meter lang en 20 meter diep in drie lagen. Het gebouw zweeft 4,5 meter boven het maaiveld en rust op kolommen, omdat onder het gebouw de ingang van de nieuwe parkeergarage ligt en de doorgang onder het gebouw tevens de toegang vormt tot het Chassépark. Bovendien gaat het verkeer voor laden en lossen bij het Chassétheater langs deze route. Door zijn omvang en verschijningsvorm wordt het nieuwe stadskantoor een beeldbepalend element in de enscenering van het Chassépark.

In het nieuwe stadskantoor werken straks 500 mensen. Het zijn met name de ambtenaren die in de back office werken; die niet direct contact hebben met het publiek. Het gebouw zal een voorbeeldrol vervullen als het gaat om milieuvriendelijkheid. Door een uitgekiend energiesysteem is het nieuwe stadskantoor 1A straks een van de meest energiezuinige kantoorgebouwen van Nederland. Met een energiebesparing van circa 35% levert de gemeente een substantiële bijdrage aan de vermindering van de CO2 -uitstoot.

Breda, 20 december 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie