Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevangenissen Frankrijk & Duitsland nieuwe klante Zenitel

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 21/12/2001

Zenitel wint beveiligingscontracten voor gevangenissen in Frankrijk en Duitsland

Zenitel (Euronext: SAIT, OSE: SAI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het twee contracten heeft binnengehaald voor de levering van communicatiesystemen voor de beveiliging van gevangenissen in Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk zal Zenitel twee nieuwe gevangenissen in Seysses (Toulouse) en Le Pontet (Avignon) voorzien van beveiligingscommunicatiesystemen. Deze gevangenissen zijn een onderdeel van een project van het Franse Ministerie van Justitie PRISONS 4000 genaamd en zullen elk tussen 600 en 700 cellen bevatten. Daarenboven zal Zenitel ook beveiligingscommunicatiesystemen leveren aan een gevangenis in Aschaffenburg in Duitsland. De waarde van de contracten werd niet bekendgemaakt.

Snelle en betrouwbare communicatiesystemen zijn vandaag cruciaal in gevangenissen wij voldoen aan deze eis dankzij onze systemen van hoge kwaliteit. De toekenning van deze contracten vormt nogmaals het bewijs dat wij in staat zijn om integrale communicatie- en beveiligingssystemen te leveren, zegt Liselott Kilaas, CSS Business Unit Manager van Zenitel. Zenitel heeft al een aantal communicatie- en beveiligingssystemen geleverd aan verschillende gevangenissen in Spanje, Frankrijk en Duitsland.br/> Het contract in Frankrijk betreft de levering van 2 exchanger-netwerken van ALPHACOM 138, één voor de beveiligingscommunicatie tussen de bewakerskamers en de wachttorens en één voor de communicatie tussen de cellen en de controlekamer van de bewakers. Dit houdt o.a. in: lichten boven elke celdeur om de bewakers op de gang te laten weten wanneer een gevangene belt. De communicatiestations voor de gangen, liften, cellen, poorten, toegangsdeuren, enz. zijn sterk beveiligd tegen vervalsing en werden volledig ontworpen volgens de vereisten van het Franse Ministerie van Justitie. Zenitel is in Frankrijk actief op het gebied van communicatie- & beveiligingssystemen en draadloze communicatietoepassingen.

Bovendien heeft Zenitel een contract binnengehaald voor de levering van beveiligingscommunicatiesystemen aan een gevangenis in Aschaffenburg (nabij Frankfurt). Volgens het contract zal Zenitel 145 celterminals leveren. De celterminals zijn uitgerust met de volgende functies: standaard- & noodoproepen, lichtschakelaars en 9 radiokanalen ter ontspanning van de gedetineerden. De STENTO-PHILIPS M100-Priscom werd verkozen boven een klassiek communicatiesysteem vanwege zijn flexibiliteit. Bovendien wordt de efficiëntie van de werkstroom verbeterd door de integrale intercomfunctie en de verbinding met het PABX-Systeem. Zenitel Germany is actief op het gebied van communicatie- & beveiligingssystemen en verdeelt producten van STENTOFON-ALPHACOM, STENTOFON-ALPHAGUARD en STENTO-PHILIPS M100.

Over Zenitel: Zenitel is de nieuwe naam van het vroegere SAIT-STENTO, een toonaangevende Europese systeemintegrator en dienstenleverancier voor de professionele markt van de kabel- en draadloze technologie. De naam Zenitel moet nog worden goedgekeurd door de algemene vergadering op 27 maart 2002. Daarom blijft het bedrijf voorlopig nog genoteerd onder de code SAIT op Euronext Brussel en onder SAI op de beurs van Oslo. De maatschappelijke zetel is ondergebracht in België. De onderneming heeft kantoren in Brussel, Oslo en Hamburg en vertegenwoordigingen in de rest van de wereld. Zenitel bestaat uit drie Business Units: Wireless Solutions, Wireless Network Integration en Communication and Security Systems, en de joint-venture EMG EuroMarine Electronics GmbH. De groep telt wereldwijd 1.925 medewerkers. www.zenitel.biz

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Jos Verniest, Zenitel, Corporate Communication Manager Tel. +32 475 36 22 68, E-mail: (jos.verniest@zenitel.biz)

Frederic Dryhoel, PR Force Tel. +32 2 713 07 14, E-mail: (fdryhoel@prforce.com)

Bron: Zenitel
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie