Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krimpenerwaard in Zuid-Holland opnieuw ingericht

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

21-12-2001
Krimpenerwaard opnieuw ingericht

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben 18 december 2001 vastgesteld hoe een deel van de Krimpenerwaard opnieuw wordt ingericht. De beslissingen zijn opgenomen in 'deelplan 2 voor de herinrichting Krimpenerwaard'. De vastgestelde maatregelen uit deelplan 2 kosten in totaal 4 miljoen gulden. Het rijk draagt 2 miljoen gulden bij, 6 ton meer dan in eerste instantie was begroot. De provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard, de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Vlist en individuele agrariërs betalen samen de overige 2 miljoen gulden.

Het geld wordt besteed aan de inrichting van een natuurgebied in de polder Berkenwoude, kavelruil in de polders Benedenkerk en Schoonouwen, de bouw van een gemaal en enige landschappelijke en recreatieve voorzieningen.
De nog niet vastgestelde planonderdelen hebben betrekking op de waterbeheersing. Deze maatregelen zijn in grote mate afhankelijk van de door het waterschap vast te stellen en door GS goed te keuren besluiten over de peilstand van het water. De provincie overlegt met het hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard, het zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden en de landinrichtingscommissie Krimpenerwaard over de wijze waarop zij bebouwing moeten beschermen tegen wijzigingen in de peilstand van het water. Gedeputeerde Staten gaan daarbij van uit dat de huidige waterkwaliteit hetzelfde blijft, en zo mogelijk verbeterd. Gedeputeerde Staten zijn ook van mening dat gemeenschappelijke waterstaatkundige voorzieningen in eigendom, beheer en onderhoud moeten zijn bij het hoogheemraadschap. De uitkomsten van dit overleg hebben waarschijnlijk gevolgen voor de maatregelen voor de waterbeheersing. Gedeputeerde Staten hebben daarom die onderdelen van het deelplan 2 nog niet vastgesteld. Gedeputeerde Staten zal naar verwachting in 2002 of begin 2003 de maatregelen voor de waterbeheersing en een peilbesluit voor het gebied tegelijk vaststellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Melva Rosaria van de afdeling communicatie, tel: 070 441 63 69

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie