Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidies voor toegankelijk maken gebouwen in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

11-12-2001
Subsidies voor toegankelijk maken gebouwen
Ouderensteunpunt, kerk en schouwburg krijgen geld voor aanpassingen

Het college van b&w heeft op 10 december jl. subsidie toegekend voor het toegankelijk maken van enkele bestaande openbare gebouwen voor mensen met een handicap. Het gaat om steunpunt ouderen Mattheushof, kerkgebouw Broekhovenseweg en de Schouwburg.


· Steunpunt ouderen Mattheushof: 2.764,= ( 1.254,25) voor het plaatsen van een automatische deuropeninstallatie met knoppenbediening.
· Kerkgebouw Broekhovenseweg 2: 20.005,= ( 9.077,87) voor het creëren van een invalidentoilet, het aanbrengen van een verplaatsbare oprit en een deuropeninstallatie.

· Schouwburg: 30.000,= ( 13.613,41) voor het plaatsen van een elektrische liftinstallatie om het toneel, de artiestenfoyer en de kleedkamers toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

De subsidieverzoeken worden beoordeeld door het Tilburgs Overleg Gehandicaptenorganisaties en BTB-Bouwadvies. Gesubsidieerde instellingen krijgen maximaal 50% van de aanpassingskosten vergoed, met een maximum van 30.000,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie