Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Analyse Tilburgse wijk Oud-Noord in concept gereed

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

18-12-2001
Wijkanalyse Oud-Noord in concept gereed
Communicatietraject start vanaf januari 2002

Het college van B en W heeft op 17 december ingestemd met de concept-Wijkanalyse Oud-Noord als eerste stap naar het Wijkplan Oud-Noord. Vanaf januari 2002 start de dialoog met de wijk op basis van deze concept-analyse. Mede op basis van de communicatie met betrokkenen wordt het Wijkplan opgesteld. Dit Wijkplan bevat dan een visie op de toekomst van Oud-Noord en een maatregelenprogramma. Het Wijkplan is rond de zomer van 2002 gereed.

Leefklimaat in Oud-Noord
De concept-Wijkanalyse geeft een analyse van het leefklimaat in Oud Noord. Het leefklimaat bestaat daarbij uit de aspecten: sociale omgeving; gebouwde omgeving;
openbare ruimte; veiligheid; economie.
Bij het thema sociale omgeving gaat het bijvoorbeeld om de aanwezige voorzieningen in Oud-Noord, zoals scholen en wijkcentra. In de analyse van de gebouwde omgeving wordt ingegaan op het aantal en het soort woningen (de woningvoorraad) in Oud-Noord. Bij openbare ruimte komen zaken aan de orde als parkeren, verkeer en openbaar groen. Het thema veiligheid geeft aan waar overlastsituaties voorkomen en hoe die aangepakt worden. Economie tenslotte geeft inzicht in de bedrijvigheid in de wijk en ontwikkelingen hierbij, bijvoorbeeld de binnenwijkse bedrijventerreinen.

Agenda voor de toekomst
In de Wijkanalyse wordt tevens een overzicht gegeven van maatregelen en projecten in Oud-Noord die al in uitvoering zijn. Op basis van dit overzicht en de observaties is een zogenaamde 'agenda voor de toekomst' geformuleerd. Daarin staat per thema welke maatregelen en acties op termijn gewenst zijn. Hiermee is een eerste stap gezet naar het Wijkplan Oud-Noord.

Het communicatietraject
Bewoners en organisaties in de wijk worden intensief betrokken bij de totstandkoming van het Wijkplan. In januari 2002 gaat dit communicatietraject van start. Hiervoor worden onder andere ingezet: startevenementen, nieuwsbrieven, pamfletten, discussieavonden, wijkbezoeken, publicaties in de wijkkranten en evenementen in de wijk. Betrokkenen ontvangen hiervoor uitgebreid informatie via Nieuwsbrieven, pamfletten en de wijkkranten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie