Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbraakrisico sterk gedaald door samenwerking

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 december 2001

Inbraakrisico sterk gedaald door samenwerking en integrale aanpak

Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Tivoli

Tussen 1994 en 1996 was het inbraakrisico in de Eindhovense wijk Tivoli 5 procent (1:20). Inmiddels is dat risico terugbracht tot 0,25 procent (1:372).

Deze spectaculaire daling is te danken aan een intensieve samenwerking tussen politie, woningbouwcorporatie Hhvl, Inbraakpreventiebedrijf Oscare, buurtbewoners en gemeente Eindhoven.

Dankzij de geslaagde aanpak om Tivoli veiliger en leefbaarder te maken, mocht de hele wijk op 20 december het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in ontvangst nemen.

De wijk Tivoli heeft ongeveer 800 woningen. In de periode van eind 1998 tot en met medio 1999 werden 745 huizen, eigendom van woningbouwcorporatie Hertog Hendrik van Lotharingen (Hhvl), beveiligd door het bedrijf Oscare volgens de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deuren en ramen (ook die van bergingen) werden voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk.

Buurtvereniging Tivoli (BVT), HHvL en de politie zorgden vervolgens ook voor een betere beveiliging van de achterpaden. Onder meer door het aanbrengen van (meer) verlichting en hekken, sloten en spiegels.

De gemeente Eindhoven ontwikkelde een goed beheerplan voor de groen-voorziening, reparaties en onderhoud. Tevens werd de openbare verlichting aangepast aan de eisen van het PKVW.

Grootste wijk met PKVW
De verbeteringen in Tivoli blijken hun vruchten af te werpen. Het inbraakrisico is fiks gedaald. Bovendien hebben geïnterviewde bewoners aangegeven dat zij zich veiliger en prettiger voelen in de buurt. Ondertussen is er een wachtlijst voor het huren van een woning in Tivoli. De wijk Tivoli is door de integrale aanpak het grootste bestaande bouwproject in Nederland dat het predikaat PKVW ontvangt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie