Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad akkoord met internationalisering onderwijs

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht ministerraad
21 december 2001

MINISTERRAAD AKKOORD MET NOTITIE INTERNATIONALISERING ONDERWIJS

De ministerraad heeft op voorstel van minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ingestemd met de `Hoofdlijnenbrief Internationaal Beleid'. Daarin wordt aangegeven dat de uitdagingen die internationale ontwikkelingen stellen aan het Nederlandse onderwijs groter zijn dan ooit. Nederlandse leerlingen en studenten worden `wereldburgers' die het belang van kennis over andere talen en culturen inzien. Onderwijsinstellingen realiseren zich dat en krijgen steeds meer een internationaal profiel.

In de notitie, getiteld `Onderwijs voor wereldburgers', worden de resultaten van het internationaliseringbeleid op onderwijsterrein besproken en wordt vooruitgeblikt. Er worden uitdagingen voor de toekomst geformuleerd, zoals het internationaler en intercultureler maken van het funderend- en beroepsonderwijs, het benutten van de kansen die Europese samenwerking biedt en het positioneren van het hoger onderwijs op de internationale onderwijsmarkt.

RVD, 21.12.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie