Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.25 uur) Vrijdag 21 december 2001

Maastricht, uitslaande brand:
Donderdagmiddag 21 december 2001 heeft een grote uitslaande brand gewoed in een pand aan de Sint Maartenspoort te Maastricht. De zolderverdieping brandde geheel uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Omstreeks 15.00 uur brak de brand uit op de vierde etage van een woonhuis gelegen op de hoek Sint Maartenspoort en de Sint Maartenslaan te Maastricht. In het woonhuis vindt kamerverhuur plaats en zijn verschillende woningen ondergebracht. De brand brak uit in een woning op de vierde etage welke bewoond wordt door een 50 jarige man. Doende in de keuken viel plotseling in de woning de stroom uit. Op zoek naar de oorzaak zag de bewoner in zijn woonkamer een hevige brand en rookontwikkeling in de nabijheid van de gaskachel. De brand greep dermate snel om zich heen dan de bewoner en een kennis ternauwernood de woning konden verlaten. De gewaarschuwde hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse.
De bewoners van alle woningen in het woonhuis werden geëvacueerd en ondergebracht in de dependance van de nabijgelegen muziekschool en een nabij gelegen hotel. De 50 jarige bewoner kreeg door het inademen van rook ademhalingsproblemen, welke door personeel van een ambulance werd behandeld.
De brandweer die met groot materieel was uitgerukt bluste de brand. Niet voorkomen kon worden dat de gehele zolderverdieping uitbrandde. Het gehele woonhuis liep brand- en waterschade op. Een naast gelegen pand, waarin eveneens kamerverhuur plaatsvond, werd uit voorzorg ook ontruimd. Ook dit pand liep rook- en waterschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand. De politie stelt samen met de brandweer een onderzoek in naar het ontstaan van de brand. Niet uitgesloten is dat een recent geplaatste, en niet goed functionerende, gaskachel de oorzaak is geweest van het ontstaan van de brand.

Meersen, boete voor winkeldief:
Tegen een 31 jarige inwoner van Maastricht is donderdag 20 december 2001 door de politie proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldiefstal werd gepleegd in een supermarkt aan de Kuilenstraat te Meerssen. Personeel van deze winkel had de man enkele goederen in zijn kleding zien stoppen. Aan de kassa rekende hij andere goederen wel af, maar die in zijn kleding niet. Toen hij daarna de winkel wilde gaan verlaten werd hij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. Hij bleek 4 potjes crème en 6 tubes tandpasta en een rolvuilniszakken ontvreemd te hebben, dit met een waarde van ongeveer fl. 100,-. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Maastricht mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een boete opgelegd van fl. 250,-. De gestolen goederen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, hennepkwekerij in woning:
Na het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning aan de Peter Gielenstraat te Maastricht heeft de politie tegen een 29 jarige inwoonster van Maastricht proces-verbaal opgemaakt. Naar aanleiding van meldingen van stankoverlast die mogelijk afkomstig zou kunnen zijn van hennepplanten werd donderdagmorgen 20 december 2001 in de betreffende woning een onderzoek ingesteld. In aanwezigheid van de bewoonster werd in de kelder een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 166 bijna volwassen planten. Deze werden beschenen door zes assimilatielampen. Verder tof de politie een koolstoffilter aan alsmede twee ventilatoren, zes transformatoren, een dompelpomp, groei-, bloei-, en bestrijdingsmiddelen en diverse stekkendozen. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werd de gehele kwekerij ontmanteld. Medewerkers van de Nutsbedrijven stelden vast dat met het betrekken van stroom geknoeid werd. De stroom werd afgetapt voor de meter waardoor de meter geen registratie deed van het verbruik. Er zal een navordering en een boete worden opgelegd wegens het illegale stroomverbruik. De officier van Justitie bepaalde een geldboete van fl. 3750,- voor het aanwezig hebben van de henneplanten. De nog onbekende boete van Nutsbedrijven volgt nog.

Maastricht, beenbreuk bij verkeersongeval:
Donderdag 20 december 2001 vond omstreeks 12.00 uur op de kruising Bloemenweg / Alfons Ariensstraat te Maastricht een verkeersongeval plaats tussen een bromfiets, bestuurd door een 21 jarige inwoner van Maastricht en een bestelbus bestuurd door een 53 jarige inwoner van Maastricht. De bestuurder van de bromfiets verleende aan de bestelbus geen vrije doorgang waarna een aanrijding volgde. De bestuurder van de bromfiets liep bij de aan rijding een bovenbeenbreuk op en werd door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. De bromfiets is in beslag genomen om een technisch onderzoek in te stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie