Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw project Mr. H.F. de Boerlaan in Deventer

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Start bouw project Mr. H.F. de Boerlaan

Wethouder B.J. Doornebos heeft op 21 december de officiële handeling ter gelegenheid van de start bouw van het project Mr. H.F. de Boerlaan verricht. Dit project is ontwikkeld door de VOF Grachtengordel-Oost, bestaande uit Bemog Projectontwikkeling Kampen BV en Le Clercq Planontwikkeling BV, in nauwe samenwerking met het gemeentelijke Projectbureau Grachtengordel.

Dit bijzondere project is ontworpen door de Zwitserse architect Mario Botta en gaat een ?Nieuwe Poort? vormen naar de Binnenstad. De oude Buitengracht krijgt met het project haar statige uitstraling weer terug. Twee kantoorgebouwen van circa drieduizend vierkante meter zullen vanaf de voet van de gebouwen uitkragen over het water. Naast de kantoorgebouwen verschijnen twintig stadsvilla?s aan de oever. De stadsvilla?s worden gekenmerkt door de getrapte achterzijde waardoor op iedere verdieping een terras ontstaat. Onder het totale project komt in de kelder een parkeergarage en het dak van de parkeergarage is vormgegeven als een lichtglooiend grasvlak.

De tweede fase wordt aansluitend aan de eerste fase gerealiseerd. Voor de huur van de kantoorgebouwen hebben zich diverse gegadigden gemeld. De besprekingen voor de verhuur van het eerste kantoorgebouw bevinden zich in een eindstadium. De verkoop van de woningen start in het nieuwe jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie