Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 20-12-2001
3e persbericht 20 december 2001

Eindhoven: Verkeersongeval
Twee fietsers zijn donderdagmiddag rond 14.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hurksestraat. De twee fietsers, een 61-jarige man en vrouw beiden uit Eindhoven reden op de fietsstrook. Een 22-jarige bestuurder van een bestelbusje uit Veldhoven reed te kort langs de fietsers en raakte met zijn buitenspiegel de man waardoor beiden vielen. De man is met hoofd- en nekletsel naar het Catharina ziekenhuis gebracht. De vrouw liep schaafwonden aan haar arm op.

Eindhoven: Verwarde man sticht brand
Op het Winkelcentrum Woensel is donderdagmiddag rond 16.55 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verwarde man kwam rond 16.45 uur bij een tankstation op het Winkelcentrum Woensel. Daar stond een 70-jarige man zijn bromfiets te tanken. De verwarde man trok de benzineslang uit de tank van de brommer en spoot de benzine over de grond, de brommer en zijn eigen voeten. De 70-jarige vluchtte. De man stak de benzine in brand terwijl hij nog met de slang in zijn hand stond. Personeel van het tankstation greep snel in en bluste de brand met brandblussers. De man liep de winkel van het station in en vernielde daar enkele TL-balken. Van het tankstation liep hij naar een supermarkt en ook daar vernielde hij TL-balken. De inmiddels gewaarschuwde politieagenten troffen de man in de supermarkt aan. Hij had een stuk glas in zijn handen en hield dat stuk tegen zijn eigen keel. Hij schreeuwde naar de agenten dat ze hem moesten doden. Hij wist ook nog een argeloze winkelende man bij zijn kleding te pakken en hield de man stevig vast. Agenten hebben op de man ingepraat en wisten hem uiteindelijk aan te houden. De man is na consultatie van het RIAGG op het politiebureau ingesloten.

Asten: Gestolen auto
Donderdagmiddag om 14.30 uur zijn tijdens een verkeerscontrole in de Tuinstraat in Asten een 24-jarige en een 25-jarige Roemeen aangehouden. De twee reden in een gestolen Italiaanse auto. De twee hadden valse Italiaanse identiteitsbewijzen en rijbewijzen bij zich. Het duo is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Beek en Donk: Even een vlekje wegwerken
Een 16-jarige jongen uit Beek en Donk zag donderdagmiddag rond 15.00 uur op de Wijnkelderweg zijn bromfiets in vlammen opgaan. De jongen kwam bij zijn school aan en werd door vrienden er op geattendeerd dat de benzineleiding van zijn brommer lekte. De jongen zette zijn brommer enkele meters verderop en stak met zijn aansteker het plasje benzine dat gelekt was aan. Enkele seconden later stond zijn bomfiets in lichterlaaie. De brandweer heeft uiteindelijk de brand moeten blussen.

Oirschot: Schennispleger
Een 13-jarige jongen uit Middelbeers is woensdagmiddag rond 15.30 uur het slachtoffer geworden van een schennispleger. De jongen fietste over de Bulderbaan in Oirschot. In de bosjes stond een man. Toen de jongen voorbij kwam fietsen liet de man zijn broek zakken en begon te masturberen. De dader is een 30 tot 40 jaar oude man met donkerblond haar. Hij droeg een jack met veel rood erin. Hij had een grijze damesfiets waar een fietsmandje op zat bij zich.

Geldrop: Hennepkwekerij
Donderdagmiddag rond 16.00 uur heeft de politie in een woning aan de Jan Carstenszweg in Geldrop een hennepkwekerij ontmanteld. De 24-jarige bewoner had in zijn woning 310 hennepplanten staan. De stroom voor de kwekerij werd omgeleid. Het energiebedrijf heeft de stroomtoevoer afgesloten en de meter verwijderd. De benodigde apparatuur voor de kwekerij is in beslaggenomen en de hennepplanten zijn vernietigd. Op het politiebureau is tegen de bewoner proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man gooit ruiten in
Donderdagmiddag om 16.25 uur is op De Clundert een 33-jarige Helmonder aangehouden. Hij had bij de Sociale Dienst aan De Clundert twee ruiten ingegooid na een onenigheid over zijn uitkering. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gemert: Autogordelcontrole
Donderdagmiddag tussen 15.30 en 16.30 uur heeft de politie op het Ridderplein in Gemert een gordelcontrole gehouden. Er werden 17 automobilisten op de bon gezet die geen gordel droegen.

Gemert: Verkeersongeval
Donderdagavond een is op de Lije een man uit Gemert( leeftijd nog niet bekend) aangereden door een 31-jarige automobilist uit Bakel. De autobestuurder kwam uit een bocht en zag de voetganger die met zijn hondje midden op de rijbaan stond te laat. De Gemertenaar is met hoofd- been- en armletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: Inbreker overlopen
Woensdagmiddag rond 17.45 uur zag een 42-jarige Veldhovenaar bij thuiskomst een man bij zijn woning aan de Asberg weglopen. De man vluchtte via de Berg. In de woning was ingebroken. Er was een raam opengebroken. Een tv was door de dief buiten klaar gezet om mee te nemen. De bewoner mist een portefeuille met zijn rijbewijs.

Veldhoven: inbraak woning
Tussen 17.00 en 18.00 uur is donderdagmiddag in een woning aan de Clementinalaan ingebroken. Een klepraam boven tuindeuren werd opengebroken waarna de dief de tuindeuren kon openen. Het hele huis werd doorzocht. Het is nog niet bekend wat de dief als buit heeft meegenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie