Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De bibliotheek van het Nai ook op zaterdag open

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 20 december 2001

Veranderingen in 2002


- NIEUW: de donderdagavond in het NAi

- Bibliotheek ook op zaterdag open

- Entreeprijzen 2002

NIEUW: de donderdagavond in het NAi Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) start 2002 met een nieuwe avondprogrammering. Op meerdere donderdagavonden zal het NAi lezingen en symposia organiseren. Ook de bibliotheek is voortaan op zaterdag open. Met de introductie van de donderdagavond-programmering komt de gratis openstelling op dinsdagavond te vervallen.

Eerste lezing: Woongemak, 17 januari 2002
In aansluiting op de Grote Zaal-tentoonstelling 'Uit Eigen Huis. De mooiste huizen uit de collectie van het NAi', organiseert de vereniging Vrienden van het NAi in samenwerking met het NAi de lezing 'Woongemak: over de invloed van twee eeuwen techniek op het woonhuis'. Tijdens deze verrassende lezing wordt duidelijk dat simpele dingen als verlichting en verwarming bepalend zijn voor de inrichting van het interieur en de woningplattegrond. Cultureel antropologe Irene Cieraad vertelt over de invloed van verschillende soorten verlichting en verwarming in Nederlandse huizen. De vormgeving en de vernieuwingen in huishoudelijke apparaten zoals de stofzuiger en het strijkijzer komen aan bod in het verhaal van kunsthistoricus Timo de Rijk. Toegangsprijs 7, studenten 4,50, Vrienden van het NAi gratis. Reserveren noodzakelijk

Debatten over het architectuurbeleid
In februari is de aftrap van de manifestatie 'De Grote Projecten. Nederlands architectuurbeleid in perspectief'. Naast de tentoonstelling in de Grote Zaal worden in maart op donderdagavond debatten en lezingen georganiseerd over het architectuurbeleid. Voor actuele informatie, reserveringen en toegangsprijzen kijk vanaf februari 2002 op de website.

bibliotheek ook op zaterdag open Vanwege de grote belangstelling is de bibliotheek van het NAi vanaf januari 2002 ook op zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.
De bibliotheek van het NAi bezit een omvangrijke verzameling boeken over Nederlandse en buitenlandse architectuur, stedenbouw en aanverwante disciplines. Elk jaar groeit de collectie met circa 20 meter. Ook heeft de bibliotheek abonnementen op minstens 160 tijdschriften waardoor de actualiteit op de voet kan worden gevolgd. In de maanden juli en augustus is de bibliotheek op zaterdag gesloten.

entreeprijzen 2002 Volwassenen: 5
Jongeren 5 t/m 15 jaar: 3
P65/CJP/groep (15 personen of meer): 3
Kinderen t/m 4 jaar: gratis
Vrienden van het NAi: gratis
Museumjaarkaarthouders: gratis
Rotterdampas: gratis

---

meer informatie Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunt u zich wenden tot de afdeling communicatie van het NAi (Martine Heijnen, Astrid Karbaat, Cornelis Krul), tel 010-4401271, fax 010-4366975, e-mail: (info@nai.nl).

---

NAi
Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - (info@nai.nl)

veranderd: donderdag, 20 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie