Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Mannen aangehouden na mishandeling

UTRECHT- Op woensdagochtend werden twee Utrechtse mannen aanhouden nadat ze twee andere mannen hadden mishandeld.

Twee opzichters waren aanwezig op een terrein gelegen aan de Havenweg. Enkele medewerkers waren hier bezig een hek te plaatsen waar een standplaats komt voor een woonwagen. Op een gegeven moment kwamen de twee Utrechters, in de leeftijd van 18 en 39 jaar aanrijden. Ze waren het niet eens met de plaatsing van de hekken en begonnen aan deze hekken te trekken. Er ontstond vervolgens een discussie waar bedreigende woorden werden geuit naar de twee opzichters. Ook werden de twee opzichters vastgepakt en kreeg een van hen een klap in het gezicht.

De opzichters renden vervolgens weg en waarschuwden de politie. Deze kon de mannen, die inmiddels waren weggereden in een auto, aanhouden op de Catharijnesingel. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Beledigende plasser

UTRECHT- Op vrijdagochtend zagen surveillerende agenten een 23-jarige man uit Utrecht urineren in het openbaar op de Oudegracht. De man kreeg hiervoor een bekeuring en toen hij deze in ontvangst nam begon hij beledigende taal te uiten naar de agenten. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op donderdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze in een auto hadden ingebroken. Surveillerende agenten zagen de mannen half uit een auto hangen die stond geparkeerd aan de Hendrik Tollenstraat. De achterruit van deze auto was ingeslagen en kennelijk waren de mannen in de auto aan het zoeken naar waardevolle goederen. De twee Utrechters in de leeftijd van 17 en 19 jaar werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op vrijdagnacht werd een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij vermoedelijk had ingebroken in een auto. Een getuige zag de 34-jarige over de Javastraat lopen en dat hij in verschillende autos keek die hier geparkeerd stonden. De politie werd gewaarschuwd en kreeg een goed signalement door en kon de man in de omgeving aanhouden. Er werd een auto aangetroffen die was opengebroken. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Lastige man in ziekenhuis

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden omdat hij zich vervelend gedroeg en agenten had beledigd.

De man gedroeg zich vervelend in een ziekenhuis gelegen aan de Paranadreef. Hij rookte onder andere in de openbare ruimten en werd naar buiten gestuurd. Hij weigerde echter weg te gaan en de politie werd gewaarschuwd. Bij het zien van de agenten sprak de 21-jarige direct bedreigende en beledigde taal uit naar hen. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man was geen patiënt en had niets te zoeken in het ziekenhuis.

Verkeerscontroles
Verkeerscontroles UTRECHT- Op donderdagavond en vrijdagochtend werden verschillende alcoholcontroles gehouden in de stad. Van acht tot drie uur werd er gecontroleerd op de Franciscusdreef. Hier moesten 263 automobilisten blazen en twee hiervan hadden teveel gedronken. Van half elf tot half een werden 416 automobilisten gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Vijf automobilisten hadden hier te veel gedronken en bleek tevens dat twee automobilisten geen rijbewijs hadden. Van een tot drie werd er gecontroleerd op de Albert Schweitzerdreef. Hier moesten 115 automobilisten blazen en drie bestuurders hadden hier teveel gedronken. Tegen alle bestuurders die teveel hadden gedronken is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Franciscusdreef werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden van acht tot twaalf uur. In totaal passeerden hier 1184 autos de controlepost en hiervan reden er 25 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 kilometer per uur waar 70 kilometer is toegestaan. Op de Eykmanlaan werd donderdagmiddag gecontroleerd van twee tot drie uur. Hier passeerden 350 voertuigen de controlepost en 52 hiervan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 77 waar 50 is toegestaan.

Voetbalwedstrijd FC Utrecht - Ajax
UTRECHT Aanstaande zondag, 23 december 2001, speelt FC Utrecht een competitiewedstrijd tegen Ajax s middags om één uur. Het beleid van de politie is gericht op het voorkomen van verstoringen van de openbare orde in en rond de stad Utrecht en het aanhouden van personen die zich schuldig maken aan strafbare feiten. Ruim voor aanvang van de wedstrijd zal er politietoezicht zijn in de binnenstad van Utrecht en rond het stadion Galgenwaard. Zon 550 Ajax-supporters zullen de wedstrijd middels de combiregeling (bus- en toegangskaart ineen) bezoeken. Om de supportersgroepen gescheiden te houden zullen containers worden geplaatst. Op de dag van de wedstrijd zal geen kaartverkoop meer plaatsvinden.

De politie zet voor deze wedstrijd ongeveer 250 politiemedewerkers in. Om de verkeersdrukte rond het stadion zoveel mogelijk te beperken, worden supporters van FC Utrecht uit de regio verzocht met pendelbussen te komen. Supporters die met de auto naar de wedstrijd komen, kunnen deze parkeren op de parkeerterreinen van de Uithof. Vanaf deze plaats en heeft FC Utrecht pendelbussen geregeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie