Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstenaars vestigen origami-record in mega kerstboom

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KLEINE KUNST

Kunstenaars vestigen origami-record in mega kerstboom

Vrijdag 21 december 2001 - De kunstenaars Ria Wiggers en Jeroen Hilhorst van Kleine Kunst uit Deventer verwachten a.s. zondag 23 december om 14.00 uur het tienduizendste origamiwerkstuk in een 18 meter hoge kunstkerstboom te kunnen plaatsen. Het paar vestigt daarmee een record voor het Guinnessbook of Records, hoewel e.e.a. nog wel door de officials gecontroleerd en bevestigd zal moeten worden.

Ruim drie maanden geleden kregen de kunstenaars de opdracht om in winkelcentrum Megastores Den Haag vorm te geven aan hun idee: een kerstboom optuigen met 10.000 origamiwerkstukken uit de hele wereld. Het management stelde de enorme kerstboom voor dit doel ter beschikking en sponsorde het hele project. Na een wereldwijde oproep in 7 talen stuurden verenigingen, particulieren en instellingen langzamerhand de eerste origamiwerkstukken naar de Residentie. Na toch wel enkele slapeloze nachten, van de kunstenaars, bleek er uiteindelijk een hele stroom aan origamiwerk uit ruim 15 landen op gang te komen en was die zorg voorbij.

Vanaf begin december is met man en macht gewerkt aan de uitvoering van het hele project en is een groep bergbeklimmers bezig gegaan met het daadwerkelijk optuigen van de boom. Op dit moment hangen er zo'n 8.500 werkstukken in. De rest hoopt het paar de komende dagen in de boom te krijgen en naar het zich laat aanzien is er zoveel origamiwerk binnengekomen dat er mogelijk rond de 12.000 werkstukken een plek in de boom zullen krijgen.

Komend weekend is er op alle dagen, zeker voor het origami minnende publiek, nog een internationaal programma met workshops van diverse kunstenaars uit o.a. Japan (Makoto Yamaguchi), Israël (Miri Golan), Engeland (Paul Jackson) en natuurlijk Nederland (Jeroen Hilhorst). Een permanente expositie van diverse origamikunstenaars en een aantal origamiactiviteiten voor het publiek maken het programma tot een ware origamihappening.

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie