Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNO-NCW blij met keuze snelle verbinding langs Zuiderzeelijn

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW blij met keuze snelle verbinding langs Zuiderzeelijn

De ondernemingsorganisatie VNO-NCW is verheugd over het kabinetsbesluit over de Zuiderzeelijn. Uit het besluit spreekt de voorkeur van het kabinet voor de snelle varianten langs de 'Zuiderzeelijncorridor'. Dat zijn een HSL en een magneetzweefbaan. Een snelle verbinding via de Zuiderzeelijn is van belang voor de regionale ontwikkeling in het noorden, in Flevoland, maar ook in de Randstad.

Het kabinet wil het bedrijfsleven betrekken bij de verdere uitwerking van de Zuidezeelijnvarianten. Hierdoor wordt in een vroegtijdig stadium expertise en creativiteit van ondernemingen benut. Dat kan via het voorgestelde model, waarbij het bedrijfsleven zelf voorstellen voor de invulling van de verbinding kan indienen.

VNO-NCW is van mening dat de 'Zweeftrein', de snelste variant, de meeste positieve effecten heeft en daarom de voorkeur geniet. Doordat het kabinet ook heeft aangegeven hoeveel het zelf wenst bij te dragen aan de verbinding, is het serieuze karakter van de prijsvraag duidelijk geworden. Hieruit spreekt nadrukkelijk de intentie om de winnende variant ook daadwerkelijk aan te leggen.

Het noorden heeft een ijle economische structuur en een ongunstige geografische positie ten opzichte van de Randstad en van de andere economische kerngebieden van West Europa. Dat is onvoldoende basis voor de economische ontwikkeling, terwijl in potentie voldoende sterke punten aanwezig zijn. Door een snelle verbinding met de Randstad kan de noordelijke economie samensmelten met die van de Randstad. Bovendien wordt de concurrentiepositie van het openbaar vervoer er door versterkt.

In de Noordvleugel van de Randstad verbetert de snelle verbinding de onderlinge bereikbaarheid van Schiphol en de Zuidas van Amsterdam. En van Almere, dat in de Vijfde Nota voor de Ruimtelijke Ordening veel woningbouw toebedeeld krijgt. Door de Zuiderzeelijn wordt het vestigingsklimaat in Flevoland versterkt, zodat ook de werkgelegenheid in de polder tot ontwikkeling kan komen.

Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op:
070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588
21 dec 01 16:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie