Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindhoven opteert voor Asklepion

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 21 december 2001, no. 212

Dagattractie goed voor jaarlijks 300.000 bezoekers

Eindhoven opteert voor Asklepion

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven ligt, vestigt de toeristische dagattractie Asklepion zich in Eindhoven. B&W stellen de gemeenteraad voor om een ontwikkelingsovereenkomst te sluiten met projectontwikkelaar TCN property projects en een intentieovereenkomst met de Stichting Asklepion. Asklepion is een dagattractie op het themapark Gezond Vermaak. Het geschatte aantal bezoekers ligt op jaarbasis op 300.000 mensen. Het familie entertainment themapark wordt gevestigd op Trade Forum, naast de vinexlocatie Meerhoven, aan de A2 bij Eindhoven Airport. De gemeenteraad neemt in februari 2002 een besluit over het wel of niet aangaan van de overeenkomsten.

Gezond Vermaak
Het college van B&W gaf TCN property projects opdracht voor het ontwikkelen van een plan voor het gebied Trade Forum aan de A2 nabij Meerhoven. TCN adviseert het college dit gebied te bestemmen voor familie-entertainment en stelde daarvoor een ondernemingsplan op met de titel Gezond Vermaak. Het college heeft daarmee ingestemd. Nu is het proces gestart om een ontwikkelings- en intentieovereenkomst te sluiten tussen de gemeente, TCN en de Stichting Asklepion. Er moet nu een masterplan worden opgesteld.

De eerste fase van Trade Forum beslaat een gebied van 6,5 hectare. In het kort komt de overeenkomst erop neer dat voor rekening en risico van TCN de ontwikkeling en realisering van het familie entertainment-concept Gezond Vermaak wordt aangepakt. Bij de invulling van het concept wordt gedacht aan een multiplex bioscoop, virtual reality spellen, indoor skate en skelter, verkeerstuin voor kinderen, kinderspeelpaleis, dance hall en kartbaan, en een hotelaccommodatie annex fitness/ sportfaciliteiten. Daarnaast heeft de gemeente ideeën voor een automuseum, beurshal, en zorgt voor uitstekende openbaar vervoer voorzieningen met de Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn/ Phileas (Eindhoven CS- Eindhoven Airport v.v.).

Het streven is om binnen zes maanden na ondertekening van de intentieovereenkomst de haalbaarheid van Asklepion aangetoond te hebben.

De gemeente Eindhoven zal alles in het werk stellen om subsidies veilig te stellen tot een maximum van 3.2 miljoen euro, waarvan een kwart daadwerkelijk uit gemeentelijke middelen. De gemeente bedingt dat het regionale bedrijfsleven zal worden betrokken bij de realisatie van de plannen. Het totale investeringsvolume bedraagt vele tientallen miljoenen euro.

Website: www.asklepion.nl
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Nana, 244 KB Illustratiemateriaal, 1.3 MB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie