Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluit beheer regionale politiekorpsen aangepast

Datum nieuwsfeit: 21-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht ministerraad
21 december 2001

BESLUIT BEHEER REGIONALE POLITIEKORPSEN AANGEPAST

De ministerraad heeft op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met een aantal wijzigingen in het Besluit beheer regionale politiekorpsen. Op verzoek van `het politieveld' is de formulering voor de inzet van de aanhoudings- en ondersteuningseenheden bij de politie aangepast, zodat deze eenheden niet alleen bij (dreigend) vuurwapengeweld, maar ook bij andere vormen van levensbedreigend geweld kunnen worden ingezet, zoals bijvoorbeeld bij bedreiging met slag- of steekwapens. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de naam van de politieregio Friesland aan te passen en te wijzigen in `Fryslân'.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de ontwerp-AMvB voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van de AMvB wordt openbaar bij publicatie in het Staatsblad.

RVD, 21.12.2001reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie